Juventus ispao iz Lige prvaka unatoč pobjedi

Vrijeme:1 min, 25 sec

JUVENTUS – LYON 2:1

Juventus je slavio protiv Lyona 2:1 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka nakon što se najveće klupsko natjecanje na svijetu vratilo u novom formatu. Golove su zabili Memphis Depay za Lyon i Cristiano Ronaldo za Juventus, ali to nije bilo dovoljno za prolazak Juventusa.

Prvak Italije u prvom susretu osmine finala u Francuskoj izgubio je 1:0 i nije uspio uhvatiti zaostatak. Lyon je tako prošao u četvrtfinale gdje ga čeka Manchester City, koji je izbacio Real Madrid.

Depay otvorio Juventus

Lyon je bolje otvorio utakmicu i poveo je nakon gola Memphisa Depaya s bijele točke u 12. minuti utakmice. U kaznenom prostoru nakon duela s braničima Juventusa je pao Caqueret , a sudac Felix Zweier pokazao je na bijelu točku.

Neko vrijeme je klupa Juventusa protestirala. Glasan je bio Maurizio Sarri koji je sucu govorio kako je njegov igrač startao na loptu. Sudac to nije uvažio i nakon tihe provjere s VAR sobom dosudio je kazneni udarac.

Loptu je uzeo Memphis Depay koji je panenkom zabio za rano vodstvo Lyona u Torinu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Depayevog gola možete pogledati OVDJE.

Ronaldo odgovorio istom mjerom

Dobra igra Lyona trajala je sve do 43. minute kada je dosuđen penal za Juventus. Kazneni udarac skrivio je strijelac dotad jedinog gola na utakmici, Nizozemac Depay.

Napadač Lyona je bio u živom zidu dok je Pjanić izvodio slobodni udarac i rukom je dirao loptu, a Zweier je odmah pokazao na bijelu točku. Penal je izveo Cristiano Ronaldo, koji je mirno zabio pored Lopesa te tako realizirao svoj deseti uzastopni kazneni udarac u Ligi prvaka.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)