Zločin El mudžahida ostavština su Armije BiH, prestanite omalovažavati hrvatske žrtve

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

BURIĆ O DVOSTRUKIM NIKŠIĆEVIM MJERILIMA

Stana Burić, predsjednica Općinskog odbora HDZ-a BiH Ravno na svojoj se Facebook profilu osvrnula na postupanje predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića koji je žestoko reagirao na odlikovanje postrojbi HVO-a od strane predsjednika RH Zorana Milanovića, a što se posebno odnosi na odlikovanje generala Zlatana Mije Jelića kojega je Nikšić nazvao “poniženjem žrtava i izdajom antifašizma”.

Burić je podsjetila i da je Nikšić 2015. godine, zajedno s visokim dužnosnicima SDP-a Damirom Mašićem i Zekerijahom Osmićem, odao počast osuđenom ratnom zločincu Rasimu Deliću. Burić je podsjetila da je Delić zapovjedio obuku postrojbe El mudžahid koja je počinila strašne zločine nad Hrvatima i Srbima. Nikšiću je poručila da njezin narod pati za istinom, a hrvatske žrtve još čekaju pravdu.

“Hrvatske žrtve u Bosni i Hercegovini čekaju još pravdu. Nikada nisam čula gospodina Nermina Nikšića da je izrazio pijetet prema hrvatskim žrtvama koje su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine ubili. Mislim da je s ponosom otišao odati počast pokojnom generalu Armije Bosne i Hercegovine Rasimu Deliću, koji je pred Haaškim sudom osuđen za ratne zločine počinjene nad Hrvatima i Srbima. a svima je poznato da je upravo 11. kolovoza 1993. ovaj ratni zločinac naredio obučavanje postrojbe El mudžahedin koja je počinila strašne ratne zločine nad Hrvatima i Srbima. Stoga gospodine Nikšiću, ovo je vaša ostavština vaše Armije Bosne i Hercegovine. Moj narod pati za istinom, a hrvatske žrtve čekaju još pravdu. Prestanite više omalovažavati hrvatske žrtve!”, napisala je Burić na Facebooku.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori