Pripadnici HOS-a uz pozdrav “Za dom spremni” u Kninu

Vrijeme:1 min, 27 sec

 

 

Policija na kninski trg nije pustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih ratnih postrojbi, među kojima je bilo i onih u majicama s natpisom “Za dom spremni”, a uzvikivali su i taj pozdrav, no pušteni su nakon završetka svečanosti u povodu 25. obljetnice Oluje.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor izjavila je da je nekoliko stotina pripadnika HOS-a i drugih braniteljskih udruga, kojima policija nije dopustila dolazak na Trg dr. Ante Starčevića, za cijelo vrijeme trajanja programa pjevalo, nezadovoljni što ne mogu ući na trg.

U par navrata čuo se, rekla je, i pozdrav “Za dom spremni”, a nekolicina ih nosi majice neprimjerenog sadržaja, prenosi Hina.

Upitana zašto branitelji, među kojima je i bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” Marko Skejo, nisu mogli ući na trg kako bi pratili program, Kosor je odgovorila kako je razlog tomu to što nisu imali akreditacije, a prostor gdje se održava program zbog epidemioloških mjera prima tek šestotinjak uzvanika.

“Postoji točan broj uzvanika koji mogu doći na Trg dr. Ante Starčevića. Prostor na trgu je ograničen zbog pandemije, a svi koji su na njemu moraju biti akreditirani”, naglasila je.

U Kninu, gdje od rano jutros traje program obilježavanja 25. obljetnice Oluje te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, mirno je i bez incidenata, rekla je Kosor.

Po završetku svečanog programa, spomenuti HOS-ovci i pripadnici drugih braniteljskih udruga pušteni su na kninski trg.

Ranije, dok su još bili na policijskoj blokadi, predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT-Split Mladen Todorić izjavio je novinarima da su 1995. prošli cijeli Knin te ga oslobodili, a danas nisu u mogućnosti sudjelovati na svečanosti jer za njih “nema mjesta”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori