REAGIRALA I SDA/“Umjesto što ga odlikuje, Milanović bi trebao učiniti sve da optuženi Jelić bude isporučen BiH”

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Uručivanje priznanja i odlikovanja Zlatanu Miji Jeliću predstavlja anticivilizacijski čin vlasti Hrvatske, koji je u suprotnosti s europskim vrijednostima, stoji u priopćenju za javnost Stranka demokratske akcije.

“Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović vrlo dobro zna da je Tužiteljstvo BiH još 2015.godine optužilo Zlatana Miju Jelića za teške ratne zločine koji su dio udruženog zločinačkog poduhvata za koji je Haški tribunal izrekao pravomoćne  presude poznatoj šestorci”, kažu iz SDA.

Iz ove bošnjačke stranke poručuju da je Zlatan Mijo Jelić, zloupotrebljavajući dvojno državljanstvo pobjegao iz BiH, skrivao se u Hrvatskoj te da predsjednik RH Milanović najmanje što može učiniti je  iskoristiti svoj autoritet i ovlasti kako bi Jelić bio isporučen bh.pravosuđu, dodaje se u priopćenju.

“Umjesto toga, Milanović odlikuje takvu osobu i šalje vrlo lošu poruku da još uvijek nema spremnosti za iskrenim suočavanjem s istinom i za obnovom povjerenja. Ovakav postupak hrvatskog predsjednika dodatno će opteretiti odnose između Bosne i Hercegovine i Hrvatske”, smatraju u SDA.

Podsjećamo, hrvatski predsjednik Milanović najavio je da neće odlikovati pojedince nego postrojbe, četiri gardijske brigade HVO-a te Specijalnu policiju Herceg Bosne.

Odličja će biti uručena zapovjednicima Prve gardijske brigade Bruno Bušić, generalu Antonu Luburiću, Druge gardijske brigade generalu Stanku Baji Sopti, Treće gardijske brigade Jastrebovi generalu Iliji Nakiću, četvrte Gardijske brigade Sinovi Posavine brigadnom generalu Mati Bilonjiću, te zapovjedniku Specijalne policije MUP-a Hrvatske Republike Herceg-Bosne Zlatanu Miji Jeliću.

VEZANO:

PREDSJEDNIK SDP BiH/Nikšić bijesan jer je Milanović odlučio odlikovati postrojbe HVO-a

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori