Kako je strašna eksplozija ubila misao da je povratak Hrvata u Travnik dobrodošao

Vrijeme:52 sec

 

Dobro poznatu poštapalicu “Gdje prestaje logika počinje Bosna i Hercegovina” parafraziramo ovako “Gdje prestaje minimum ljudskosti i morala, pravde i suosjećanja te profesionalne odgovornosti počinje priča o ubojstvima osam Hrvata povratnika u Općinu Travnik u razdoblju od listopada 1997. do veljače 1999.”, navodi se u prilogu RTV Herceg Bosne, a prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Među njima je i policajac povratnik Anto Valjan. On je toga 31. srpnja 1998., nakon odrađene noćne smjene krenuo ka svom automobilu parkiranom iza Policijske postaje Travnik. Strašna eksplozija Antu je odmah ubila, a ubila je i misao o tome kako je povratak Hrvata dobrodošao u tu srednjobosansku sredinu.

Antin brat svojoj je kćerki dao bratovo ime, a Antonija i brat joj Gabrijel strica znaju samo s fotografija te im je o tome teško pričati.

Njihovu bol treba posebno poštovati jer im je baka, Antina majka, kako se navodi u prilogu RTV HB, od jada preminula samo godinu dana nakon što joj je sin tako, malo je reći zvjerski, ubijen.

 

R.I./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)