POZITIVNA MINUTA: Priča o dva brata

Vrijeme:1 min, 3 sec

Ako ste se ikada zapitali gdje stanuje Bog pogledajte najnoviji video fra Josipa Vlašića iz rubrike Pozitivna minuta.

Živjela su dva brata od kojih je jedan bio oženjen, a jedan neoženjen. Sve su radili zajedno, a plodove svojih polja dijelili su po pola. Nakon jesenske žetve obojica su spavala uz svoju hrpu pšenice.

Iza ponoći probudi se neoženjeni brat i razmišlja: Nije pravedno da su nam hrpe pšenice iste. Ja živim sam, ali brat ima ženu i djecu – treba ih prehraniti.  I zato odluči jednu vreću svoje pšenice staviti na bratovu hrpu.

Nešto kasnije probudi se oženjeni brat i razmišlja: Nije pravedno da su nam hrpe pšenice iste. Ja imam ženu i djecu – oni će se brinuti o meni. A tko će se brinuti o mome bratu ako neće imati dovoljno pšenice i neće imati čime platiti nekoga tko će ga uzdržavati. Tako odluči jednu vreću svoje pšenice staviti na bratovu hrpu.

Ujutro, obojica se iznenade kada su vidjeli da su im hrpe pšenice iste. Iduće noći odluče učiniti isto te se iznenade kada su jedan drugoga sreli nasred polja s vrećom pšenice u naručju. Zaustavili su se, zagrlili te zaplakali i čuli su Božji glas: Ovo mi je mjesto drago, ovdje želim boraviti s ljudima.

HKM/https://hkm.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori