Italija produljila izvanredno stanje do 15. listopada!

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

U zemlji je potvrđeno gotovo 247 tisuća slučajeva zaraze korona virusom, a umrle su 35.123 osobe.

Gornji dom talijanskog parlamenta odobrio je u utorak zahtjev premijera Giuseppea Contea za produljenjem izvanrednog stanja do 15. listopada.

Opozicijske stranke optužile su Contea da želi zadržati previše ovlasti u svojim rukama, usprkos dramatičnom padu broja aktivno zaraženih.

Ipak, gornji dom parlamenta, Senat koji ukupno ima 319 članova, odobrio je Conteov prijedlog sa 157 glasova za, a 125 protiv.

Conte je odustao od prvotnog plana traženja izvanrednih ovlasti do kraja godine.

“Šokirana sam. Conte tvrdi u Senatu da vlada, bez izvanrednog stanja, ne može donositi normalne uredbe i zakone. To je ogromna laž i vrlo opasan napad na slobodu”, napisala je na Twitteru Giorgia Meloni, čelnica krajnje desne stranke Braćo Italije.

Donji dom, u kojemu koalicija populističkog Pokreta pet zvijezda i lijevo centrističke Demokratske stranke ima snažniju većinu nego u Senatu, glasat će o Conteovom prijedlogu u srijedu.

Italija se suočila s krizom, izazvanom pandemijom korona virusa, u ožujku i travnju, a izvanredno stanje trebalo je trajati do 31. srpnja.

U zemlji je potvrđeno gotovo 247 tisuća slučajeva zaraze korona virusom, a umrle su 35.123 osobe.
Ministarstvo zdravstva objavilo je u utorak da je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod 181 osobe, dok ih je 11 umrlo.

 

Vrisak.info/https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori