HRVATSKI PREMIJER: Plenković neizravno prozvao Raspudića: “Veselim se kada plače”

Vrijeme:1 min, 45 sec

Sad će dobiti odgovor svaki put pa nek‘ plaču i nek‘ se žale kome god hoće – rekao je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u srijedu se u Saboru pred novinarima osvrnuo na izjave predsjednika RH Milanovića i prozivke oporbe upućene radu Stožera.

– Predsjedniku je dosadno u političkom smislu. Ako itko misli da to što radi Stožer treba raditi Sabor, onda on ne zna ništa o mikroupravljanju, po uzoru na ove iz Mosta. Ja sam sretan da se ne moram svaki dan kao predsjednik Vlade baviti najsitnijim detaljima koje radi Stožer, ali to ne znači da sve što oni rade mi ne nadziremo. Ta je stvar riješena – rekao je pa dodao da ako netko ima pravni problem, neka preda podnesak Ustavnom sudu.

– Vlada je odgovorila na ne znam koliko točno podnesaka i Ustavni sud će donijeti svoj stav. I točka. Čovjeku je dosadno – poručio je Plenković.

Plenković je komentirao i prozivke oporbe koja traži smjenu ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka zbog, kako kažu, “ispolitiziranosti Stožera”.

– Oporba ne zna što će, nema nikakav konkretan doprinos, ide slati snimke praznih ormarića u bolnicama, nemaju nikakva rješenja za gospodarstvo. Mi smo oformili Stožer, dali pomoć, gospodarstvo i država funkcioniraju. Namjerno smo na izbore išli 5. srpnja jer je tada bio manji intenzitet epidemije. U 18 dana formirali smo Vladu, to se nikad nije dogodilo. I sad tumačimo kako ćemo iskoristiti dobivenih 22 milijarde eura, to je ono što Vlada radi. Tu je ključna razlika – rekao je Plenković pa nastavio.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori