Klopp nahvalio Lovrena: Bio je jako, jako važan dio ove momčad

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

 

“Još jedna Liverpoolova legenda koja napušta klub, zato što je nedvojbeno bio jako, jako važan dio ove momčadi od prvog dana kad sam došao”, izjavio je Klopp

Nakon što je potvrđeno da će hrvatski reprezentativac Dejan Lovren od sljedeće sezone Liverpoolov dres zamijeniti onim ruskog prvaka Zenita iz St. Peterburga, njegov dosadašnji trener Juergen Klopp ga je ispratio biranim riječima.

“Još jedna Liverpoolova legenda koja napušta klub, zato što je nedvojbeno bio jako, jako važan dio ove momčadi od prvog dana kad sam došao”, izjavio je Klopp za Liverpoolov internetski portal na oproštaju od hrvatskog središnjeg braniča koji je u momčad novog prvaka Engleske i još uvijek aktualnog osvajača Lige prvaka stigao 2014. iz Southamptona te u dresu ‘crvenih’ ostvario 185 nastupa u kojima je postigao osam pogodaka.

Iako su se njegovi nastupi prorijedili dolaskom Virgila van Dijka i nekolicinom ozljeda koje su ga mučile tijekom posljednje dvije sezone, Lovren je i dalje dao svoj doprinos u osvajanju posljednja dva velika klupska trofeja, kao i na putu do finala Lige prvaka 2018.

“Odigrao je odličnih utakmica i postigao jedan od najvažnijih pogodaka u našoj povijesti za pobjedu 4-3 protiv Borussije Dortmund; stvarno prekrasan trenutak koji smo podijelili”, prisjetio se Klopp te dodao:

“Imao je toliko dobrih utakmica. Kad je bio zdrav, vrlo često je bio u momčadi. Odličan igrač i odlična osoba.”

Što se Kloppa tiče, za 31-godišnjeg hrvatskog reprezentativca će Liverpoolova vrata uvijek biti otvorena.

“On je primjer sportaša, ima sve što je potrebno i sad odlazi u Rusiju. No, uvijek se može vratiti – uvijek će biti dobrodošao, jer je stvarno odličan dečko”, zaključio je jedan od najvećih nogometnih trenera današnjice.

Procjenjuje se da je Lovrenov transfer u Zenit vrijedan oko 12 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac se obvezao na trogodišnju vjernost ruskom prvaku koji će biti šesti klub u njegovoj seniorskoj karijeri nakon zagrebačkog Dinama, zaprešićkog Intera, francuskog Lyona te engleskih premierligaša Southamptona i Liverpoola.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori