BLISKI SURADNICI/Mate Granić i Damir Krstičević savjetnici volonteri Plenkoviću?

Vrijeme:1 min, 21 sec

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković najozbiljnije razmišlja o tome da imenuje trojicu posebnih savjetnika, volontera, koji bi uz postojeće savjetnike koji su na plaći i koji obavljaju operativne poslove, strateški promišljali politike u određenim resorima, piše u subotu Jutarnji list.

Nova dvojica posebnih savjetnika koji su u igri su Damir Krstičević, bivši ministar obrane, i Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova. Plenković, kažu sugovornici, ima puno mlađu Vladu i htio bi uz sebe imati iskusne posebne savjetnike, navodi dnevnik.

U tom kontekstu, Krstičević bi premijera savjetovao oko resora obrane, s iskustvom pokušaja nabave vojnih zrakoplova, jer je sada na čelu MORH-a Mario Banožić koji se dosad tim pitanjima nije bavio.

Krstičevićevo moguće imenovanje, kažu izvori, sjedne strane ima primarno državnu dimenziju zbog njegova iskustva u tom resoru, ali ima i stranačku, jer je Banožićevo imenovanje, među nekim HDZ ovcima dočekano s neslužbenim, ne i javnim, kritikama, pa bi tako Plenković poslao poruku da će se i dalje za mišljenje i savjet pitati Krstičevića koji i dalje uživa povjerenje u stranci, iako je dao ostavku na mjesto ministra i odbio biti na listi za Sabor.

Kada je riječ o Mati Graniću, poznato je da su on i Plenković u izrazito bliskim odnosima, da se znaju već više od dva desetljeća. Plenković je bio šef odejela za europske poslove na Zrinjevcu dok je Granić bio ministar vanjskih poslova, poslije mu je 2000. vodio i predsjedničku kampanju, a upravo je Granić prvi počeo spominjati moderni hrvatski suverenizam u globalnom kontekstu, na koji se u zadnje vrijeme često poziva i Plenković, donosi Jutarnji list.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)