Žestoka rasprava u Otvorenom – Krešimir Macan napustio studio

Vrijeme:2 min, 39 sec

Kakav je konačni izgled nove Vlade? Kako su birani ministri? Koje će prve poteze povući? Kako se dijele saborski odbori između vlasti i oporbe? Neke su od tema o kojima su u emisiji razgovarali Ivan Anušić, HDZ, Arsen Bauk, SDP, Karolina Vidović Krišto, Domovinski pokret Miroslava Škore, Dalija Orešković, Stranka s imenom i prezimenom te Krešimir Macan, komunikacijskim stručnjakom.

– Ministar se bira temeljem ostvarenih rezultata na izborima, rekao je Ivan Anušić. Istaknuo je da je teritorijalni princip važan, ali nije ključan.

Na pitanje da je u vladi jak slavonski lobi, Anušić je rekao kako smatra da ako istok Hrvatske napravi rezultat od 16 mandata onda je je to poštena podjela, ali ustvrdio je i da je više ministara iz Dalmacije.

Kao prvi potez vlade naveo je Zakon o obnovi Zagreba.

– Krećemo vrlo brzo, nema odmora, ne odugovlačimo. Radi se bez prestanka, istim tempom, istom dinamikom u istom smjeru, rekao je.

Bauk je istaknuo da je premijer izborom ministara pokušao pomiriti sve struje ili frakcije u svojoj stranci i da će to funkcionirati dok će funkcionirati. Smatra da bi bolje rješenje bilo da su spojeni ministarstvo uprave i ministarstvo unutarnjih poslova. Osvrnuo se i na Miloševića koji je bio njegov pomoćnik dok je on bio ministar uprave.

– On je odličan. Imamo člana vlade s kojim sam radio, drago mi je da je on i imam povjerenje da će ono što bude radio biti u redu.

Karolina Vidović Krišto istaknula je kako se ovdje raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s kako je rekla mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki.

Krešimir Macan napustio studio

U jednom trenutku Krešimir Macan i Karolina Vidović Krišto su se porječkali, nakon čega je Macan komentirao kako “neće razgovarati s ovom spodobom” te je napustio studio.

Sve je počelo kada je Vidović Krišto počela govoriti o tome kako se “ne priča o žrtavama iz jame Jazovka koje su upravo ekshumirane”.

Bauk joj je odgovorio da “ovo nije TV kalendar, nego Otvoreno”. I Macan joj je pokušao odgovoriti, a ona je prigovorila da joj uskače u riječ. Potom je Macan rekao da je “prekida jer je ne želi slušati” i nazvao je spodobom.

Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i iz protesta napustio emisiju, piše Kamenjar.com.

– Gdja Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao, izjavio je Krešimir Macan za portal hrt.hr.

Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove Vlade, a ne povratak u proslost i ustase i partizani, poručuje Macan. Dodaje i da razumije da su ostali gosti emisije ostali. “Oni kao političari moraju pretrpjeti svasta, ja ne moram”, kaže.

Emisija je potom nastavljena raspravom o novoj Vladi. Dalija Orešković je rekla da ne može ništa reći o vladi dok se ona ne izglasa i dok ne vidi kako i što ta vlada radi.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo