Milanović Plenkoviću povjerava mandat za sastavljanje nove vlade

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Andrej Plenković stigao je na Pantovčak gdje će mu predsjednik Republike Zoran Milanović povjeriti mandat za sastavljanje nove Vlade na temelju 76 prikupljenih potpisa.

U pratnji predsjednika HDZ-a bio je njegov predstojnik ureda Zvonimir Frka Petešić, njegova zamjena Tena Mišetić i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Inače, imena novih ministara su uglavnom poznata. Među novim imenima spominju se: Radovan Fuchs, Nikolina Brnjac, Nataša Tramišak i Boris Milošević.

Nikolini Brnjac trebala bi postati nova ministrica turizma, sporta i mladih, Boris Milošević  će biti bit potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava,  Nataša Tramišak će preuzeti ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će Radovan Fuchs biti ministar obrazovanja.

Ranije danas, predsjednik Milanović primio je u svome Uredu na Pantovčaku predsjednika Državnog izbornog povjerenstva RH Đuru Sessu, potpredsjednice DIP-a Vesnu Fabijančić-Križanić i Anu Lovrin te člana DIP-a Slavena Hojskog, a tom prigodom službene rezultate parlamentarnih izbora uručio mu je predsjednik  DIP-a.

Današnjim datumom počinje teći rok za sazivanje prve sjednice novog saziva Hrvatskog sabora. Kako je dosad najavljivano, ona bi se mogla održati 22. srpnja, a do kraja idućeg tjedna Sabor bi i glasovao o novoj vladi.

 

M.M./HRsvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)