Laslo Torma: Zemlja rođena u krvi i mukama, postupno nestaje u korupciji, i odlascima sa suzama?!

Vrijeme:5 min, 9 sec

 

Thompson ima jednu pjesmu čiji su stihovi “Ne varajte sa golubom u rukama,
jer sloboda je rođena u krvi i mukama!”, ali Plenković i njegov HDZ, koji više nema nikakve veze sa izvornim HDZ-om, upravo su uspjeli ponovno prevariti birače “sa golubom u rukama”, dok im namjeravaju nasilnički oduzeti i posljednje zrnce državne suverenosti, i samosvijesti, a to je vlastiti novac i što je još puno gore vođenje vlastite državne monetarno-gospodarske politike.

Dosadašnja Vlada sa Plenkovićem na čelu, od početka svoga mandata je lagala i
varala hrvatski puk sa lažnim obećanjima koja nisu ispunili, i sa podacima “priređenim” za uvjeravanje i zavaravanje javnosti da je sve u najboljem redu, i da sve ukazuje na “velike uspjehe” u djelovanju te Vlade, unatoč tome što većina građana to ne vidi i ne osjeća, ni osobno, ni u okruženju u kojem živi.

Ima li onda logike očekivati da će se Plenkoivć i “njegova” Vlada, ma kakva bila, ponašati na drugi način nego do sada? NEMA nade za to, jer ‘vuk dlaku mijenja, ali ćud NIKADA? Lažov ostaje lažov, lopov ostaje lopov, a izdajica ostaje izdajica! E moj narode, opet če te isti varati, koji su ti i do sada lagali i varali, rekao bi Thompson!

Apsolutno je nepobitna činjenica da je ova nova Hrvatska stvorena i rođena ukrvi i mukama onih koji su se za nju izborili na bojišnicama i na svim mjestima gdje se to moglo doprinositi da se jugočetnički agresor porazi. No činjenica je i to da se mnogima, bili to Hrvati ili ne, nije svidjelo, pa se još i danas ne svidi to što je stvorena nova neovisna hrvatska država, pa su
još u vrijeme dok se krvarilo na bojišnicama, i patilo po agresorskim logorima, smišljali kako preuzeti vlast u državi kada se rat završi. I po svemu sudeći u velikoj su mjeri u tome i uspjeli!

U to herojsko vrijeme dok su pjesme poput Thompsonovih stihova “Za dom braćo, za slobodu, borimo se mi”, onima koji su se borili protiv agresora na bojišnicama davali snage da izdrže u tom ratu, a oni koji su u inozemnim i domaćim zavjetrinama smišljali preuzimanje vlasti nakon rata, svoj plan su tako pakleno-lukavo osmislili, da danas imamo slijedeće situacije:
– Borilo se za obranu doma, a danas je zabranjeno govoriti da smo za dom spremni?!
– Borilo se za slobodu i oslobađanje od Jugoslavije, a sada smo praktično izgubili sav državni suverenitet, a od slobode nam je ostala samo sloboda iseljavnja iz Hrvatske, koje se dapače čak i potiče političkim odlukama?!
– Borilo se i ginulo za Hrvatsku u kojoj će isti zakoni vrijediti za svakoga, u kojoj će svatko moći da pristojno živi od svoga rada, u kojoj neće biti zapošljavanja po podobništvu i po stranačkom i ortačkom pripadništvu, već po sposobnostima i poštenom obavljanju poslova, i borilo se za državu gdje će institucije društva vršiti svoju funkciju sukladno zakonima, i neće bitiortaško pogodovanje, korupcionaštvo i kriminalno ponašanje uobičajena i većinom nesankcionirana praksa u društvenom životu u Hrvatskoj. No danas imamo upravo ono što je suprotno navedenim težnjama za koje se borilo i ginulo.

Rezultat svega toga je masovno iseljavanje iz Hrvatske, ali najmanje radi
malih plaća, a najviše radi izgubljenih iluzija da Vlade rade u korist
većine građana, jer je očito da rade u korist one manjine kojoj je jedina
briga vlastito bogaćenje, a ne što će uskoro Hrvatska ostati bez Hrvata.
Odlazi se iz Hrvatske radi gubljenja vjere u to da ovdje ima bilo kakve perspektive da se spriječi korupcionaštvo, “zakoniti” kriminal, i donošenje zakona koji to štite, umjesto da to oštro i redovito sankcioniranju. Dokaza za to je pregršt, sjetimo se samo nekih egzemplarnih slučajeva:
– Ratni zločinci se mirno šetaju po Hrvatskoj, smijući se u lice svojim žrtvama!
– Oni koji lažu o Hrvatskoj, i blate je lažnim optužbama i ovdje doma, i u inozemstvu, ne bivaju pozivani na odgovornost, već se čak iz proračuna financira njihova protuhrvatska djelatnost

– Privatizacijska pljačka je postala tabu tema u Hrvatskoj!
– Doslovce NITKO od onih koji su iz neznanja, namjerno ili ciljano uništavali hrvatsku privredu i “pljačkali” državni proračun, nije pozivan na bilo koji način na odgovornost ili procesuiran, a to se događalo i sa onim osobama koje su vršile ili još vrše neku odgovornu državnu ili javnu funkciju! A ako se i
dogodi da se netko od njih uhvati sa “prstima u pekmezu”, onda se oni ili obavijeste da na vrijeme pobjegnu iz Hrvatske, ili im se procesuiranje oteže do zastarjevanja mogućnosti da se donese neka kaznena odluka. Sjetimo se Kutle, Mamića, Ivice Todorića, Sanadera, Vidoševića, Merzelice, Kalmete,
rukovodstava naših propalih škverova, prepuštanja INE Mađarima, neuredovanje
u slučaju bankarskih nepodobština, i opraštanja dugova bogatima, a “ganjanje” ovrhama građana za 20 ili 100 kuna duga.

I što onda ostaje velikoj većini građana, koji nemaju nikakve mogućnosti uključiti se u te “blagosivljane” krugove koji stoje iznad zakona i možda ih čak kreiraju? Ostaje im samo da SLOBODNO plaču, i da SLOBODNO napuste Hrvatsku, jer to ova sadašnja politika od njih i očekuje!

No u svemu tome je ohrabrujuće to da povijest uči da ništa ne može trajati vječno, pa ni ovo varanje građana praznim i lažnim obećanjima, koja se niti ne misle ispunjavati, pa ne treba smetnuti s uma poruke i slijedeći stihovi iz Thompsonove pjesme:

Reci brate(narode) moj, jesmo li prokleti.
pa se tako brzo sve zaboravi?
Mili Boze čudnih li vremena,
a budućnost nema sjaja,
naš je narod savio ramena,
a bio je hrabriji od zmaja!
I mada često Jude pravednima sude,
svaku obijest kaznila je povijest.
Al’ neka ned’o Bog, pa bude trebalo
Gusta će se magla sa nas podići!

 

I unatoč tome što ova politika već gotovo dvadeset godina ovom narodu “prodaje” maglu o demokraciji i Eurizaciji, oči nam se polako privikavaju nazirati pravu istinu o tome kuda ga vodi ova nenarodna, nedomoljubna politika, pa će to možda na nekim sljedećim izborima za predsjednika države, predsjednika HDZ-a i parlamentarnim izborima, znati jasno procijeniti i na primjereni način “nagraditi”! Ovaj put to nije uspjelo, pobijedila je “guščja pamet” hodanja u magli! Ali dati će Bog da se jednom magla podigne, i glasači progledaju!

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)