HRVATSKI EUROZASTUPNIK/PICULA ODGOVORIO BRNABIĆ: Razočarale su me vaše, bez ikakvih dokaza, nekoherentne optužbe

0

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP), član političke grupe europskih Socijalista i demokrata, komentirao je situaciju u Srbiji.

“Prizori policijske brutalnosti prema prosvjednicima na ulicama Beograda su šokantni. Mirni prosvjedi građana protiv nedosljednosti srpske vlade i predsjednika Aleksandra Vučića u upravljanju krizom izazvanom korona virusom kao i najave novog policijskog sata nakon održavanja izbora eskalirali su upravo zbog ponašanja represivnih organa. Slike nasilja građani Srbije i šire su uopće imali priliku vidjeti zahvaljujući izvještavanju malobrojnih medija (poput N1 televizije i Nova.rs) koji u Srbiji nisu pod kontrolom vlasti, a koji redovito izvještavaju i o razmjerima pandemije COVID-19”, naveo je Picula.

Picula je istaknuo da su ga razočarale “bez ikakvih dokaza i temelja” jučer izrečene nekoherentne optužbe premijerke Srbije Ane Brnabić na televiziji Pink o tome da zajedno s još dvije kolegice iz EP i Vijeća Europe potpiruje nerede u toj zemlji.

“Nažalost, rezultat je to nastavka represivne politike vlasti prema slobodi medija u Srbiji koja se očitovala i u neslaganju nekolicine zemalja članica EU da nastave otvarati pregovaračka poglavlja. Ovakva retorika ujedno podsjeća na Vučićevo umanjivanje važnosti EU materijalne i financijske pomoći Srbiji u borbi protiv pandemije”, istaknuo je Picula.

Ovim putem, kako je naveo, poziva vodstvo Srbije da se suzdrži od nasilnih reakcija na prosvjede u Beogradu i Srbiji, a prosvjednike da svoje zahtjeve mirno i argumentirano predstave.

 

hms.ba/ https://hms.ba/pi/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara