Milanović ne želi reći je li glasao jer je to “privatna stvar”

Vrijeme:1 min, 33 sec

Predsjednik države ne želi otkriti veliku tajnu – je li glasovao

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije želio reći je li glasao na nedavnim parlamentarnim izborima istaknuvši da je to njegova “privatna stvar”.

Milanović, bivši čelnik socijaldemokrata, rekao je uoči izbora da možda neće glasati jer na novoj dužnosti Izboripredsjednika države želi biti neutralan. Iako su neki mediji izvijestili da je u nedjelju bio na biralištu, nema fotografija ili snimki koje bi to potvrdile.

Milanović, koji se u Beču sastao s autrijskim i slovenskim kolegama, rekao je novinarima kako je izlazak na izbore njegova privatna stvar.

– Od mene ćete uvijek čuti stav o idejama, odnosima u društvu, o vrijednostima. To sam radio kao političar zadnjih petnaest godina, to radim kao predsjednik, to sam najavio u svojoj kampanji i to provodim, izjavio je.

– Ali privatne stvari, jesam li se za nekog osobno opredijelio i tko je taj, to će ostati u mojoj domeni i toga ću se držati kao predsjednik, posebice kad su u pitanju parlamentarni izbori, naglasio je Milanović.

Dodao je da kao predsjednik ima problem da se na njega “vrši pritisak da se za nekog opredijeli, a onda šuti o tome”.

Komentirajući uvjerljivu pobjedu konzervativnog HDZ-a, rekao je da mu je drago da je “rezultat jasan.

– Time će se moja uloga krajnje pojednostaviti i svesti samo na tehničku, umjesto da bude delikatna kao u slučaju da su se ponovili okolnosti nakon izbora iz 2015., rekao je.

Dodao je da kao predsjednik više voli sudjelovati na “ovakvim događajima” (susret s kolegama), a ne se baviti “podjelom insignije i instrumenata moći u Hrvatskoj.

Otkrio je da je čelniku HDZ-a i aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću čestitao prije 19 sati kad su objavljene izlazne ankete.

HDZ je sa 66 mandata uvjerljivo pobjedio lijevu koaliciju Restart predvođenu socijaldemokratima koja je osvojila 41 mjesto u Saboru.

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori