Predsjedatelj SIP-a BiH je nelegalan, Upravni inspektorat uočio brojne nezakonitosti u radu SIP-a

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Borjana Krišto, članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Bih koja je ujedno i predsjedateljica povjerenstva za izbor članova Središnjeg izbornog povjerenstva BIH, kazala je da je predsjednik tog tijela, Željko Bakalar, izabran nelegalno, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Krišto je u razgovoru za RTV HB podsjetila da je cijeli SIP izabran suprotno Izbornom zakonu BiH.

-To je tijelo nelegalno, a naravno, o tome konačan sud treba dati Sud BIH. Što se tiče izbora predsjedatelja, kako god su izabrani članovi SIP-a, protivno odredbama Izbornog zakona, taj izbor u smislu predsjedatelja koji je takav po Izbornom zakonu i rotaciji”, rekla je Krišto.

Dodala je da je za nju cijeli ovaj izbor nezakonit te da od svih 7 članova SIP-a imamo dvoje koji su izabrani po kriterijima i procedurama koje propisi+uje Izborni zakon BiH.

Izrazila je nadu da će se pravosudne institucije u što skorijem roku izjasniti o cijeloj priči u SIP-u.

Kazala je da je kao predsjedateljica Povjerenstva za izbor i imenovanje SIP-a dobila od Upravnog inspektorata koje djeluje pri Ministarstvu pravde BiH obavijest da su u radu SIP-a uočene brojne nepravilnosti odnosno nezakonitosti,ali da za sada nije obaviještena o čemu se konkretno radi.

 

 

R.I/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori