Rakitić vratio Barcelonu na vrh Primere

Vrijeme:1 min, 39 sec

Hrvatski reprezentativac u igru je ušao u 64. minuti, a sedam minuta poslije prometnuo se u junaka teško izborene pobjede.

Ivan Rakitić postigao je svoj prvi pogodak u ovoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva i donio Barceloni minimalnu pobjedu nad Athletic Bilbaom na Camp Nou, kojom su se Katalonci privremeno vratili na vrh ljestvice.

Hrvatski reprezentativac u igru je ušao u 64. minuti, a sedam minuta poslije prometnuo se u junaka teško izborene pobjede. Rakitić je odlično pratio akciju Lea Messija, koji se pokušao probiti kroz gustu obranu gostujuće momčadi. Kad je Argentinac izgubio loptu u pokušaju driblinga, na nju je naletio Rakitić, ušao u kazneni prostor i mirnim udarcem sa 10-ak metara svladao nemoćnog vratara Athletica.

Messi je prvi poletio u zagrljaj hrvatskom reprezentativcu koji je postigao prvi Barcelonin pogodak nakon više od 180 minuta čekanja, jer su Katalonci u prošlom kolu ostali bez gola na gostovanju u Sevilli.

Barcelona je ovom pobjedom opet prva sa 68 bodova. Tri manje, uz utakmicu manje, ima Real Madrid, a na trećem mjestu je Atletico Madrid sa 55 bodova.

Atletico je ostvario 15. prvenstvenu pobjedu nakon što je na gostovanju kod Levantea slavio s minimalnih 1-0 (1-0), dok su Valladolid i Getafe odigrali 1-1 (1-1).

Atletico je do pobjede došao zahvaljujući autogolu Brune Gonzaleza, koji je nespretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu u 15. minuti. Prilika je bilo na jednoj i na drugoj strani za pogotke, ali su mreže ostale mirovati do kraja dvoboja.

U Valladolidu je Getafe došao do vodstva u 41. minuti, a strijelac je bio Jaime Mata. U sučevom dodatku prvog poluvremena domaći su izjednačili iz kaznenog udarca, a precizan je bio Turčin Enes Unal.

Atletico je sa 55 bodova došao na treće mjesto. Vodeći dvojac Barcelona i Real Madrid ima po 65 bodova. Getafe je peti sa 49 bodova, Levante je na 11. poziciji sa 38 bodova, a Valladolid je 14. sa 34 boda.

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Šport/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)