ZORICA VUKOVIĆ: KRALJICA BALKANA, PARDON, BALKONA

Vrijeme:7 min, 17 sec

 

 

 

Naravno da je za sve ‘kriv’ Miroslav Škoro. A tko bi bio? Da je srednjak pokazala tijekom kampanje za ‘državnicu’, Kolinda bi dobila glasove svih ljevorukih ‘sluškinja’ i ‘srednjoprstašica’.

Reakcija je  nastala na Škorine riječi koji je izgovorio u srijedu 17.6.2020., u sučeljavanju s Jandrokovićem. Novinarka Večernji tv, postavljala je pitanja o pobačaju. 

Škoro: „Država, ako drži do sebe, pogotovo kad ima ovakvu demografsku situaciju kakvu imamo, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, svakoj ženi, svakoj majci koja želi odlučiti na taj jedan čin. Nažalost, ne može se govoriti, da u medicinskom smislu, kada se dogodi abortus, da se ne radi o zametku, da se ne radi o djetetu koje ima srce koje već kuca, jel’. Znači, definitivno je vrlo kompleksno… Ali kada bi se država potrudila da stimulira ljude do te mjere da, uistinu, shvate dijete kao blagoslov, kada bi se država potrudila da, ne znam, eto, proba vidjeti trošimo li više nego što bi trebali, kada bi se država potrudila da daje i stimulira…“

Novinarka ga prekida: „Ja vas pitam za situaciju kad je do začeća došlo silovanjem…“

Škoro: „Onda se ta osoba, ženska osoba, mora odlučiti, opet u dogovoru sa svojom obitelji što će napraviti. …ne zabrana, ali učiniti sve što se može da se sačuva ljudski život i postoje čak i ekonomski načini i modeli kako da se napravi i to ćemo napraviti.“

Nino Raspudić je o toj problematici rekao: „Mali je postotak silovanih žena koje se na to odlučuju. Imamo svjedočanstva djece koja su začeta u silovanju u BiH; uspjeli su se realizirati kao sretne osobe. Nemam pravo određivati tko ima pravo živjeti, tko ne.“

Škoru i Raspudića napadaju nakon trik pitanjem na koje su pokušali odgovoriti. Već nekoliko dana glavna su medijska meta, iako većina abortirane djece nije začeta silovanjem.

Srednjoprstašicama i pobornicima nije stalo ni do djece, a još manje do silovanih žena. Imala je Kolinda priliku da nešto učini za žene silovane u Domovinskom ratu. Što je učinila? Tipično za antife. Iskoristit će sve za vlastitu promidžbu. Čak i silovane žene i djecu tako začetu. Užas! Je li s takvima uopće moguć nekakav razgovor i dogovor?

Javiše se i ‘silovane’ žene. Među prvima je bila osječka dogradonačelnica, HNS-ovka, koja je na FB, uz pokazivanje srednjeg prsta, poručila Škori: „Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posvjetuj!“

Pridružila joj se bivša predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović (1968.) komentarom i fotkom u Jutarnjem: Pridružujem se svim ženama koje ovim ‘nepristojnim’ činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će baja reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju.“

I evo njoj pohvale. Osim Jutarnjeg, hvali je čak i famozni Indeks i svi ostali ‘napredni’, a onda čitav niz ‘osviještenih žena’. Među njima je ministrica Divjak, koju je Kolinda zdušno podržala, a ostale neću  navoditi. Zna se: sve same ‘sluškinje’, ‘februarke’, ‘kulturnjakinje’, ‘babe’…

Ništa neobično, jer Kolinda je uvijek govorila da je za ‘pravo žene na izbor’! Njena izjava iz 2014.: „Ja sam za život, ali isto tako poštujem pravo na izbor. Nisam za zabranu pobačaja zato što ona nigdje, nikada i nikome nije donijela dobro”. Vrlo jasno. Zašto sad čuđenje?

Kolindina fotka, kako stoji u Jutarnjem, je iz privatnog albuma. Snimljena je na balkonu, okićenim plastičnim cvijećem. Fotka, na kojoj pokazuje srednji prst, nije nastala spontano.  Pozirala je, napravljeno je više fotografija, a najuspješnije su plasirane u javnost.

Svoj prilog potezu KGB, je dao i pater Ike Mandurić na FB: „Volio bih da istinski mogu likovati nad vremenom u kojemu je neki ‘baja’ određivao ženi hoće li ili neće roditi. …Međutim, taj ‘baja’ koji određuje ženi o njezinoj trudnoći se malo bolje skrio, pa sve feministice ovih dana pokazuju srednjak pogrešnom ‘baji’, dok onaj nasilni i dalje smije po svome. Sve su fulale. Jer, on se skrio u nasilju koje je dopušteno, premda je totalno ‘ognjištarsko’… On, naime, ne prisiljava na rađanje. Nego, on, posve slobodno i nesmetano, strašno brutalnim metodama, uplakane i ustrašene mame prisiljava na abortus. Takva vrsta ‘divljaka’ svaki dan diljem Hrvatske čini teror nad terorima. Prisiljava djevojke i mame da abortiraju kako on ne bi imao odgovornost za vlastiti čin. Kako danas, tako i prije; kako nekad, tako i danas.

…I danas je jako puno ‘baja’ koji određuju mladoj djevojci da mora ABORTIRATI, i to nezamislivo češće od prisila da mora RODITI. To govorim s punim pravom jer se kao svećenik s tim susrećem, pa znam. A to je po sebi daleko brutalnija prisila od ove druge. Boli me do dna duše i sramim se što takve ‘baje’ ne smetaju onima koje podižu srednjak po društvenim mrežama. A radi se o pravim siledžijama nad ženama. Kao da u ovom slučaju postoji neka simbioza između siledžija nad ženama i borkinja za reproduktivno pravo žena, jer su se našli oko istog cilja: bitno je da imamo što više abortusa, a kako se do njih dolazi – manje je bitno. Tako se pred našim očima događa nezamislivi pakt ‘baje siledžije’ nad ženama, i feministica, u borbi oko istog cilja. Inače su zakleti neprijatelji, ali kad treba prisiliti nekoga na abortus, ‘baja siledžija’ je zaštićen. Nema straha.“

U nadi da će ih žena, majka, kraljica, navijačica i predsjednica podržati dođoše joj iz Hoda za život u svibnju 2019. i pokloniše joj fotografiju djeteta u osmom tjednu trudnoće. Nakon kiselog osmjeha, Kolinda je šutjela.

Nije li inzistiranje na abortusu, vražje djelo? 

„Kako je predivna smrt,

Smrt i njegov brat spavaju.“

Percy Shelley (1792.-1822.), Početna pjesma ‘Demon svijeta’

Žalosno je da su se pobačaj i silovane žene našle u ringu političkih obračuna i osveta. Ništa čudno. I Joe Biden, politički istomišljenik gospođe koja pokazuje srednji prst, je 18. 6. 2020. napisao, a prenio The New York Times: „Klimatske promjene povezane su s povećanim rizicima trudnoće, a crne majke su najviše na udaru. (Gdje je sad BLM?)  Kao predsjednik, svaki dan ću raditi na rješavanju klimatske krize i iskorijeniti nepravdu. Jer su isprepleteni.“ 

Je l’ pobačajem? Crne žene? Pa koga oni ‘farbaju’? Priča se temelji na nekim studijama i gle čuda, baš klimatske promjene povećavaju rizične trudnoće crnih Amerikanki! Utječu li i na pobačaje crne djece u klinikama Planned Parenthooda koje otvaraju u crnačkim četvrtima? Ovo nije šala, a Antife o tome ništa. 

Zašto je Kolinda pokazala srednjak, ne znamo i hoćemo li saznati, pitanje je. Možda zato da se svidi ‘našim prijateljima u svijetu’ kako je to svojedobno izjavio Pupovac dok su ‘državnici’ blatili ‘marginalce s ruba političkog spektra’.

Dana 2. studenog 2017., ‘prijatelji’ su je proglasili trideset devetom od 100 najmoćnijih žena svijeta na Forbesovoj listi i četrnaestom na listi među 25 najmoćnijih žena u politici. Čak je bila ispred Clintonice koja je tada po moći bila na šezdeset petom mjestu.

Možda se oglasila jer je nominirana za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) sa još četiri člana:  Maria de la Caridad Colón Ruenes iz Kube, princeza Reema Bandar Al-Saud iz Saudijske Arabije, Battushig Batbold iz Mongolije, slavni atletičar Sebastian Coe iz Velike Britanije.

„Izborom ovih pet kandidata čitav Međunarodni olimpijski odbor će imati koristi od njihovih vrijednih vještina i stručnosti. Također podižemo broj ženskih članica na 39,“ rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

O ulasku Kolinde Grabar Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja o. g.

„Veseli me i počašćena sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast, već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti, pozitivnog natjecateljskog duha, ali i sjajnih sportaša – promotora Lijepe naše,“ napisala je Grabar Kitarović na Twitteru.

Kako ona misli promovirati Lijepu našu? Srednjim prstom? Ili je to možda napravila da se svidi bajama u MOO? Vidjet ćemo u srpnju.

Nije slučajno da su se ‘stručnjaci’ Ujedinjenih naroda u Ženevi 19. 6. 2020. obrušili na poziv Donalda Trumpa da Antifa označi kao terorističku organizaciju tvrdeći da će to narušiti njihovo pravo na ‘mirno okupljanje’, usprkos mnogim slučajevima nasilja te anarho-komunističke grupe. Naravno, pokazali su srednji prst. Je li to sad paradigma?

Pred nama su izbori i ovaj puta imamo šansu izabrati, a ne birati ‘manje zlo’, jer zlo je zlo.

Dario Knežić, Sisački križari 19.6.20.

 Domovinski pokret vs. HDZ.

Domoljublje vs. Trbuholjublje.

Istina vs. Laž.

Vjera u Boga vs. Licemjerje.

Dama vs. Prostakuša.

Zato što svoje voli vs. ‘Vjerodostojno’.

Birajte kojem svijetu želite pripadati!

 

 

Zorica Vuković/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)