PREDSJEDNIK HDZ BIH REZOLUTAN/ČOVIĆ: SDA nam nije partner, nećemo podržati Cikotića

0

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da SDA nije partner toj stranci i da neće dati podršku Selmi Cikotiću za ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.

“Mi više nismo partneri sa SDA već jedno vrijeme. Neki dan smo se dogovorili oko Mostara i još nekih stvari, pa ćemo to pokušati vraćati. Na razini Federacije BiH već dvije godine nemamo partnerstvo da se možemo dogovoriti da idemo nešto raditi. Nemate programsko partnerstvo, strateško partnerstvo”, naveo je Čović na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Odgovarajući na pitanja novinara hoće li podržati Cikotića za ministra sigurnosti, Čović je rekao da je jedno od spornih pitanja i to imenovanje.

“Gospodin Cikotić je prijedlog SDA i to je pravo SDA, kao što je pravo naših branitelja iz Bugojna i branitelja HVO-a da ne prihvate tog kandidata. Predstavnici HDZ-a i HNS-a u Zastupničkom domu neće podržati tog kandidata”, naglasio je Čović.

On je rekao da neka imenovanja čekaju po dvije godine i ne mogu se sprovesti, a tada u vlasti nije bilo SNSD-a.

“Na jako puno direktorskih mjesta su imenovani vršitelji dužnosti, to je oko 40 različitih funkcija”, ukazao je Čović.

Čović je rekao da će od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u četvrtak, 26. lipnja, tražiti da se sjedne i razgovara, te da se situacija oko imenovanja što prije razriješi.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara