LJUBUŠKI/(VIDEO)Na inicijativu udruga obitelji poginulih branitelja podiže se spomenik

Vrijeme:1 min, 19 sec

Gradonačelnik Nevenko Barbarića podržao je inicijativu udruga obitelji poginulih branitelja zahvaljujući kojoj Ljubuški na Trgu Franje Tuđmana dobiva spomen obilježje poginulim i nesretno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Dugi niz godina postoji ideja za gradnju jednog spomenika braniteljima koji će se pokušati skladno uklopiti u postojeću arhitekturu na glavnom gradskom trgu. Nositelji aktivnosti su Udruga udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja i Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu koji su u veljači ove godine povodom Dana branitelja napravili „Slikopis s prikazom branitelja“ u nadi da uspomena ne ostane iza nas nego budu svjetlo i vodilja.

udruga-obitelji

Započeo postupak izgradnje spomen obilježja

Prvi korak prema gradnji spomenika učinjen je jučer kada je Gradsko vijeće imenovalo Povjerenstvo za izgradnju spomen obilježja stradalim braniteljima u Domovinskom ratu grada Ljubuškog. Povjerenstvo koje čine predsjednik Tihomir Kvesić te članovi Katica Milićević, Blaž Ćutuk, Ruža Bošnjak, Lujo Nosić, Ana Bubalo i Leopold Mandić će voditi postupak izgradnje spomen obilježja stradalim braniteljima u Domovinskom ratu grada Ljubuškog, što podrazumijeva odredivanje lokacije spomen obilježja, izbor arhitektonskog rješenja, ishođenje potrebitih dozvola, utvrđivanje popisa stradalnika Domovinskog rata, a po potrebi obavljati će i ostale poslove koji su potrebni za izgradnju spomen obilježja.

Grad Ljubuški financira spomenik

Financijska sredstva za izgradnju spomen obilježja stradalim braniteljima u Domovinskom ratu grada Ljubuškog osigurat će se u Proračunu Grada Ljubuškog i iz drugih izvora. Izgradnja spomenika u Ljubuškom trajno će sačuvati uspomenu na povijesnu istinu na branitelja koji su s puškom u ruci branili Domovinu i svoju mladost života dali kako bi danas nama bilo lakše.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)