Karolina Vidovic Kristo o Božidaru Kalmeti i Budimiru Lončaru

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

 

Nezavisna kandidatkinja na listi Domovinskog pokreta u IX izbornoj jedinici Karolina Vidović Krišto kroz javne istupe dosljedno se zalaže za lustraciju pravosuđa. Nakon izjave HDZ-ovca Božidara Kalmete koji je kandidat u istoj izbornoj jedinici da pije kavu s Budimirom Lončarom zamolili smo gđu Vidović Krišto za komentar.

“Svatko može piti kavu s kim hoće, u to ne ulazim. Međutim, ovdje je pitanje nečeg drugog”, rekla je Vidović Krišto te dodala:

“Božidar Kalmeta zvani Dario time zapravo poručuje da nije sporno što je izvjesni Budimir Lončar bio šef OZNE za Zadarsko područje 1945. i sekretar za „inostrane poslove“ bivše tvorevine Jugoslavije. O čemu možete razgovarati s čovjekom kojeg takva djela prate? Pretpostavljam da na tim kavama Budimir svome dragom Dariju prepričava detalje kako je organizirati masovna ubojstva 1945. bez suđenja ili kako nenaoružanoj Hrvatskoj uvesti embargo na uvoz oružja kako bi Knin, Kijevo, Škabrnja, Benkovac, Jasenice, Lovinac što lakše pali u ruke srbijanskog i agresora JNA, jer, naravno s lovačkom puškom teško se moglo protiv tenkova braniti.

 Naša voljena i teško ostvarena Hrvatska je nažalost istovremeno i država apsurda. Da je Budimir Lončar Nijemac, Mađar ili Rumunj, bio bi u zatvoru. A da je Božidar Kalmeta Nijemac, Mađar ili Rumunj, nakon svih afera sigurno ne bi bio kandidat na parlamentarnim izborima. Pitanje je gdje bi bio?

 Jer bajka o tome da je Kalmeta nešto doprinio zadarskom kraju je potpuna neistina. Zamislite da otac ode u kupovinu i uzme iz kućne blagajne 1000 kn te se vrati svojoj peteročlanoj obitelji i donese jedan kruh i kaže: vidite kako sam vas nahranio!? Tako je i Kalmeta s državnim novcima platio jednu cestu kakve su se s racionalnim poslovanjem mogle izgraditi tri, uz ovu Zadarsku primjerice i brzu cestu Šibenik-Knin i Sinj-Split. Naravno, razlika u cijeni ide kroz korupcionaške kanale u privatne džepove.

 Da, to je ta i takva njihova Hrvatska, Budimirova i Darijeva. To je Hrvatska u kojoj mladi liječnik Ante iz Zadra mora napustiti svoj prelijepi kraj i odlaziti u tuđinu kako su i naši očevi morali odlaziti, a drugi Ante koji ima prezime Kalmeta je predsjednik Nadzornog odbora Zadarske Liburnije. Hrvatsku je morao napustiti i inženjer Danijel iz Drniša dok nacionalno poznati Kalmetin bivši vozač Danijel živi u izobilju svog upitno stečenog carstva.

Doista društvo u kojem ne vlada pravda, gdje caruje nepotizam, koristoljublje i srebroljublje, takvo društvo ne može osigurati ne dostojanstven život svojim građanima, već služi ekstremnoj skupini povlaštenih.

 Hrvatskom državom vlada komunistička zlatna mladež, a nadzire je oznaško-udbaška skupina raznoraznih Budimira Lončara i Vladimira Šeksova. Vrijeme je da se tome stane na kraj. Potrebno je provesti najprije lustraciju pravosuđa, potom cijelog javnog sektora, jer je to preduvjet za gospodarski rast.

 Dragi prijatelji, suprotstavimo se nepravdi. Izađimo na izbore i otvorimo novu stranicu lijepe budućnosti našoj lijepoj domovini”, zaključila je Vidović Krišto.

 

Zenga Croatian/Hrvatsko nebo

 

Odgovori