PREDSJEDNIK FEEDERACIJE BiH/Čavara na obilježavanju 27. godišnjice mučkog pokolja vojnika HVO-a i civila u Kaknju

Vrijeme:1 min, 1 sec

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je na obilježavanju 27. godišnjice stradanja Hrvata općine Kakanj.

Sveta misa zadušnica za poginule branitelje i civilne žrtve rata održana je u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, pred okupljenim članovima obitelji, članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkim dužnosnicima, priopćio je Ured predsjednika Federacije BiH.

“Okupili smo se sedamnaesti put po redu da obilježimo 27. godišnjicu mučkog stradanja poginulih branitelja i civilnih žrtava rata. U nama još žive sjećanja na ta teška vremena, vremena progonstva, nasilja i zločina. Spomenemo se tih vremena sa žalošću, jer je izgubljeno puno mladih života i civila. Danas osjećamo i ponos lijepog i plemenitog što nam je njihov život ostavio i podario. Njihova žrtva oplemenjuje i nas. Oni su dali svoj maksimum, svoje živote. I to su mogli samo hrabri ljudi velikih ideala, iz ljubavi prema čovjeku, svome narodu i Domovini”, kazao je samostanski gvardijan fra Željko Brkić u prigodnoj propovijedi.

Nakon svete mise, položeni su vijenci i upaljene svijeće na središnjem spomen obilježju u Kraljevoj Sutjesci, te je minutom šutnje odana počast poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane Kakanj, stradalim civilima općine Kakanj i svim žrtvama Domovinskog rata, navodi se u priopćenju.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori