Nakon hajke na katolike zbog mise za žrtve Bleiburga, Predsjedništvo BiH bit će pokrovitelj božićnih jaslica u Vatikanu

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo pokroviteljstvo za Božićne jaslice, koje će biti postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu za 2020. godinu.

Ovom odlukom, Bosna i Hercegovina će prvi put na ovaj način sudjelovati u obilježavanju ovog katoličkog blagdana. Božićne jaslice će na Trgu sv. Petra biti izložene od 10.12.2020. do 06.01.2021. godine, stoji u priopćenju s jučer održane sjednice Predsjedništva BiH.

Kada znamo da Hrvati u tijelu koje je kolektivni šef države nemaju legitimnog člana jer su im ga izabrali Bošnjaci, ovakva inicijativa Predsjedništva BiH mogla bi se okarakterizirati krajnje licemjernom, piše HMS.

Na internetskim stranicama Predsjedništva ne stoji tko je predlagač inicijative koja je i prihvaćena.

Treba se prisjetiti da su svi članovi Predsjedništva ispaljivali otrovne strelice prema Katoličkoj crkvu u BiH, a time neposredno i na sve katolike u njoj, zbog mise koja je za žrtve Bleiburga održana u sarajevskoj Katedrali.

Pokroviteljstvom nad ovim projektom Predsjedništvo se možda želi predstaviti u pozitivnom svjetlu prema međunarodnoj javnosti nakon sve glasnijih prozivki da je katolicima bilo ugroženo pravo na ispovijedanje vjere koje spada u temeljna ljudska prava pa se ovakva inicijativa može promatrati i na taj način.

 

R.I./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)