Grabar-Kitarović među pet nominiranih za članicu IO Međunarodnog olimpijskog odbora

Vrijeme:59 sec

BIVŠA PREDSJEDNICA HRVATSKE

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nominirana je za članicu Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) zajedno s predsjednikom Svjetske atletike Britancem Sebastianom Coemom, saudijskom princezom Rimom Bandar El-Saud, Kubankom Marie de la Caridad Colon Ruenes i Battushig Batboldom iz Mongolije.

Njihovo imenovanje bit će potvrđeno na virtualnoj sjednici MOO-a koja će se održati 17. srpnja.

– S izborom ovih pet kandidata MOO i cijeli olimpijski pokret će dobiti na širini vrijednih vještina i stručnosti. Također povećamo broj ženskih članova na 39 – rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Englez Sebastian Coe, dvostruki olimpijski pobjednik na 1.500 metara, nije bio na popisu u prosincu prošle godine kada je objavljen popis nominiranih, a Bach je tada izjavio da kandidatura dvostrukog Britanca nije podržana zbog rizika od “sukoba interesa”, ali da su mu “vrata i dalje otvorena”.

Coe je također i predsjednik savjetodavne tvrtke CSM čije su aktivnosti u olimpijskom pokretu stvarale sukob interesa, prenosi Hina.

– Ono što se promijenilo je da je Coe promijenio svoj status unutar firme u kojoj je direktor za što će biti podnesena potrebna dokumentacija do srpnja – rekao je u Bach.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori