(FOTO)Široki Brijeg:Otvorena Spomen soba poginulim braniteljma

0

Neka im je laka hrvatska zemlja. Počivali u miru Božjem.

U četvrtak, 11. lipnja, svečano je otvorena Spomen soba poginulih širokobrijeških branitelja Domovinskog rata.

Spomen soba se nalazi u sklopu Kluba branitelja Grada Širokog Brijega u ulici Stjepana Radića (Duhanska stanica).

Pročitana su imena 85 poginulih Širokobriježana.

Organizator ovog događaja bio je Odbor za branitelje Grada Širokog Brijega.

Otvorenju su prisutvovali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinakog rata, predstavnici svih razina vlasti i obitelji poginulih.

U sklopu program prisutnima su se obratili gradonačelnik Miro Kraljević i Viktor Kvesić, koji se obratio u ime obitelji poginulih branitelja.

Miro Kraljević

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako će u ovom prostoru mladi imati priliku upoznati našu povijest.

Kraljević je istaknuo kako se naša povijest iskrivljuje i od ljudi koji obnašaju odgovorne dužnosti, protiv čega se svjedoci vremena i ratnih događanja moraju boriti.

Braniteljima se zahvalio za slobodu za koju su se izborili u Domovinskom ratu. “Danas do kraja nismo zadovoljni sa svime, put nam nije bio lak i pun je nepravde, kako prema pojedinicima, tako i prema narodu”, istaknuo je Kraljević.

Poručio je kako ovo nije “točka na i” kada su u pitanju spomenici i odavanje počasti braniteljima te je ostavio mogućnost za nove projekte po tom pitanju.

Viktor Kvesić

Vikotor Kvesić istaknuo je kako su hrvatski branitelji položili živote za Hrvatsku i Herceg-Bosnu.

“Stoga, pomozite da se ovaj projekt dovrši, ne zbog nas, nego zbog njih koji su dali svoje živote za slobodu”, poručio je Kvesić.

Spomen sobu blagoslovio je fra Dane Karsčić.

Fra Dane Karačić

Podsjetimo, osim otvorenja Spomen sobe, a u sklopu obilježavanja „Lipanjskih zora“, obilježena je 28. obljetnica operacije Čagalj.

Program se održao u vojarni „Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru gdje su izaslanstva položila vijence i zapalili svijeće nakon čega je služena sveta misa u kapelici sv. Ivan Krstitelja.

Sve fotografije pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara