Dan državnosti obilježen u Australiji

0

 

 

Dan državnosti, 30. svibnja, obilježava uspostavu hrvatskog Sabora nakon prvih demokratskih izbora održanih 1990. godine.

30. godišnjicu neovisne hrvatske države u Canberri je obilježilo osoblje hrvatskog velesposlanstva koje je predvodila veleposlanica Betty Pavelić, podizanjem hrvatske zastave ispred zgrade veleposlanstva.

U ime svih djelatnika veleposlanstva i konzulata Republike Hrvatske u Australiji i Novom upućena je čestitka svim hrvatskim građanima u Australiji i Novom Zelandu, diljem svijeta, te u Hrvatskoj.

“Izražavamo iskrenu zahvalnost i poštovanje svima onima koji su branili Hrvatsku, čijom su hrabrošću, odlučnošću, ustrajnošću i žrtvom izgrađeni temelji naše prekrasne Domovine”, navodi se u čestitki veleposlanstva  RH U Canberri.

blob:https://www.facebook.com/7bca0e89-24b1-426d-bde4-d014f03d6335

Osoblje konzulata RH u Melbourneu koje je predvodio generalni konzul Joseph Gene Petrich nazočilo je tradicionalnom podizanju hrvatskih državnih zastava na Trgu Federacije u počast Dana državnosti.

Osoblje konzulata RH u Melbourneu koje je predvodio generalni konzul Joseph Gene Petrich nazočilo je tradicionalnom podizanju hrvatskih državnih zastava na Trgu Federacije u počast Dana državnosti.

Dan državnosti MELBOURNE 2020 croatia statehood daz
Hrvatske zastave na Trgu Federacije u Melboureneu source: Croatian Consulate General Melbourne Facebook

Povodom Dana državnosti čestitku Hrvatskom klubu u Adelaideu i cijeloj hrvatskoj zajednici uputio je Peter Malinauskas, čelnik Laborističke stranke u Južnoj Australiji.

Malinauskas u pismu podsjeća da je Hrvatski klub nedavno obilježio 70. obljetnicu postojanja, te naglašava važnost mulitukulturalnosti  i doprinosa hrvatske zajednice Južnoj Australiji.

Malinauskas Dan drzavnosti Statehood Day
Čestitka čelnika Laburističke stranke Južne Australije Petera Malinauskasa source: Croatian Club Adelaide Facebook

SBS CROATIAN/https://www.sbs.com.au/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara