U HNL-u nema korone: Igrači i stožeri negativni na Covid-19

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Sve je čisto, dajte nam nogomet, povikat će svi ljubitelji domaćih nogometnih travnjaka sada kada je i službeno potvrđeno da je zloglasni virus zaobišao hrvatske nogometaše i ostale zaposlenike klubova…

– Ovog tjedna se nastavlja s drugom fazom testiranja koja uz molekularne testove RT-qPCR uključuje i serološka testiranja putem kojih se utvrđuje prisustvo specifičnih IgA i IgG protutijela. Prisustvo igG protutijela je važno jer potvrđuje da je osoba preboljela bolest – stoji u priopćenju Saveza.

Savez je istaknuo i kako je sjajno surađivao sa svim klubovima u ovome procesu, od igrača do članova stožera, svi su se ponijeli iznimno odgovorno.

HNL se, podsjetimo, nastavlja 5. lipnja kada će Hajduk na Poljudu dočekati Inter, dok će uvertira biti utakmice polufinala Kupa 30. i 31. svibnja između Slaven Belupa i Lokomotive, odnosno Rijeke i Osijeka.

Ovo ipak ne znači da je sve gotovo i da će se vratiti na staro, vjerojatnije je da će sve biti po principu toliko spominjanog ‘novog normalnog’.

Isto tako, Hrvatski nogometni savez nastavlja s provedbom svim mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)