KARDINAL U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Čovjek koji ga je nazivao svinjom i prijetio mu smrću i dalje na slobodi

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Osoba koja je za vrijeme mise u Sarajevu kardinala Puljića nazivala svinjom i prijetila mu smrću, niti je uhićena, niti je protiv te osobe pokrenuta istraga, niti podignuta optužnica. On je samo prekršajno kaženjen zbog narušavanja javnog reda i mira. I to je učinjeno kako bi se onemogućilo podizanje optužnice, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Drugim riječima čovjek koji je za vrijeme mise u blizini sarajevske katedrale javno, pred okupljenim novinarima izgovorio: “Čuvate svinju. Neće se danas ništa dogoditi, nismo ludi, ali hoće za par dana garantujem vam”, je na slobodi.

To drugim riječima znači da je kardinal Puljić, zahvaljujući nepostupanju sarajevskog županijskog tužiteljstva na čijem je čelu Sabina Sarajlija, u životnoj opasnosti, kazao je visoki pravosudni dužnosnik za HMS.

-Osobu koja je prijetila kardinalu Puljiću smrću prekršajno se kažnjava, kako bi se onemogućio kazneni progon, njegovo uhićenje i poduzanje optužnice zbog izrečene prijetnje smrću najviše rangiranom dužnosniku Katoličke crkve u BiH. Smtra se kako je on već procesuran, a po zakonu se ne može osoba za jedno djelo dva puta procesuirati. Izricanjem prekršajne kazne se, praktično se tu osobu ostavlja na slobodi i omogućava da potencijalni ubojica izvrši svoj javno izrečeni naum ubojstva kardinala Puljića, upozorio je sugovornik HMS-a iz pravosudnih struktura, koji nije želio da ga imenujemo.

Po mišljenju našeg sugovornika da ovo treba odmah upozoriti javnost, a kardinalov ured žurno mora zatražiti zaštitu od nadležnih tijela.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori