BIVŠI GENERAL TZV. ARMIJE BiH DIVJAK: Na ulazu u Štab Armije BiH pisalo je “Kad ulaziš u kancelariju moraš reći selam”, tad je sve otišlo u helać

Vrijeme:1 min, 36 sec

 

 

 

Bivši general takozvane Armije BiH, Jovan Divjak kazao je da je sve u BiH otišlo u “helač”, a da se već početkom rata razbila iluzija o građanskoj i multietničkoj BiH.

On je, gostujući videolinkom, u emisiji Centralni dnevnik sarajevske Face televizije, otvoreno kazao da je u BiH onoga trenutka u “helač”, odnosno nizbrdo, kada je na vratim na ulasku u Stožer tzv. Armije BiH napisano “Kada ulaziš u kancelariju moraš da kažeš selam”.

-Sve je otišlo u “helač” onog momenta kada je na vratima u Štabu Armije BiH oficir stavio “Kad ulaziš u kancelariju moraš da kažeš selam”. Kad sam obilazio naše jedinice, u Tuzli Sarajevu, gdje god sam išao pozdravljao sam s pozdrav ili pozdrav domovini. Iza mene je išao čovjek iz Štaba koji je govorio selam”, rekao je Divjak dodajući da je tada pala u vodu ideja o “multi-multi” i svemu onome što znači Bosnu i Hercegovinu, prema njegovom viđenju.

General tzv. Armije ustvrdio je da upravo zbog takvih stvari BiH danas nalazi u nezavidnoj situaciji.

-Tu su počeci svega ovoga i zato se danas nalazimo u ovoj situaciji, rekao je Divjak.

Ovo Divjakovo priznanje, kao čovjeka iz sustava (odnosno Armije BiH) posebno je važno jer dezavuira iluziju (ako su je još uvijek rijetki i imali) o multietničkom karakteru Armije BiH kako to žele prikazati Izetbegović, Komšić, Džaferović i njihovi istomišljenici…

Simptomatično je što ovaj dio Divjakove izjave nije dobio širi publicitet iako je izgovorena u jednoj od najgledanijih tv emisija u BiH, a ovaj isječak objavljen je na Facebook stranici “Bošnjaci reagujte”.

Međutim, ostaje nejasno zašto to Divjak ranije nije kazao i zašto je, ako mu je smetao “Selam” vjerno služio velikobošnjačkim interesima kao jedan od ključnih ljudi bošnjačke tzv. Armije RBiH.

Podsjećamo, Selam (Es-selamu ‘alejkum, ar. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta.

 

R.I./hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)