MERKEL ODOBRILA/Povratak Bundeslige 15. svibnja

Vrijeme:1 min, 6 sec

Njemačka će prva među najjačim nogometnim ligama Europe nastaviti s natjecanjem nakon što je kancelarka Angela Merkel u srijedu potvrdila da će nastavak prvenstva uslijediti u drugoj polovici svibnja.

– Njemačka će u sljedećim tjednima postupno ukidati dio restrikcija uvedenih u sklopu borbe protiv epidemije koronavirusa, a o brzini i obimu ukidanja odlučuju same savezne pokrajine, priopćila je Merkel.

Čelnici DFL-a sada su potvrdili kako će se natjecanje u Bundesligi i 2. Bundesligi nastaviti 15. svibnja. Bundesliga bi se trebala nastaviti duelom Fortune iz Dusseldorfa i Paderborna, ali svi detalji o nastavku prvenstva bit će poznati sutra.

Utakmice će se igrati pred praznim tribinama, a na stadionu u trenutku odigravanja utakmica mogu biti najviše 322 osobe. Nogometaši obje ekipe dolaziti će na stadion odvojeno kako bi se izbjegao svaki nepotreban kontakt.

Prilikom dolaska na stadion nogometaši i osoblje moraju nositi maske, a na svakom ulazu na stadion mjerit će se tjelesna temperatura. Nogometaši će morati poštovati mjere fizičkog distanciranja, a u svlačionici moraju držati razmak od najmanje 1,5 metara.

Savez će u četvrtak imati sastanak s 36 klubova Prve i Druge lige na kojem će se utanačiti detalji oko organizacije utakmica.

– Ovo je svakako izvrsna vijest za njemački nogomet, kazao je izvršni direktor Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Christian Seifert.

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)