MINISTAR FINANCIJA I TREZORA BIH BEVANDA: Laž je da nisam glasovao i da ne podržavam rad Grupe za COVID-19

Vrijeme:1 min, 15 sec

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda oštro demantira informacije, koje su se pojavile u pojedinim medijima, da nije podržao odluku o formiranju Grupa za COVID-19 na telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH koja je održana jučer, javlja Hrvatski Medijski Servis.

„Odluka o formiranju Grupe za COVID-19 bila je prvobitno na dnevnom redu 18. sjednice Vijeća ministara, koja je održana 30. 4. 2020. godine, i ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasovali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić. I to je istina, izjavio je ministar Bevanda u pisanoj izjavi dostavljenoj redakciji HMS-a.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana jučer, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto ministra Radončića imenovana ministrica Turković.

-Ja sam digao ruku „za“ ovu odluku na obje sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim suradnicima u Ministarstvu i, na koncu, političkoj stranci kojoj pripadam.

Dakle, točno je da je formirana Grupa za COVID-19 i da sam glasovao za njeno osnivanje što je lako provjeriti u Glavnom tajništvu, a točno je da sam i ja dijelom takve skupine i odgovorno ću sudjelovati u njenom radu.

Uz želju da se javnosti priopći samo istina, ostat ću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikanstvo i dezavuisanje javnosti“, izjavio je ministar Bevanda.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)