Škoro i Hasanbegović u koaliciji

Vrijeme:1 min, 39 sec

 

 

Predstavnici Domovinskog pokreta položili vijenac žrtvama komunizma

Predstavnici Domovinskog pokreta jučer su položili vijenac žrtvama komunizma, u povodu 40. obljetnice smrti Josipa Broza Tita i svibanjske obljetnice pokolja u Gračanima.

U svojoj izjavi medijima Miroslav Škoro kazao je kako se zalaže za to da Hrvatski sabor usvoji četiri rezolucije usvojene od 1996. do 2019. godine, referirajući se na dvije rezolucije Vijeća Europe i dvije Europskog parlamenta o izjednačavanju zločina počinjenih u komunizmu i nacističkom režimu.

Gračani

“Za Domovinski pokret je Dominovinski rat nulta točka”, kazao je Škoro. Zlatko Hasanbegović govorio je o događajima u Gračanima te je kazao kako je moderna Hrvatska utemeljena na ostvarenju prava Hrvata na samooodređenje i pobjedi u ratu.

Odgovarajući na pitanja novinara Škoro je kazao kako se insignije HOS-a korištene od strane branitelja u Domovinskom ratu nisu jednaki tim insignijama korištenima u Drugom svjetskom ratu.

“Činjenica je da su 1990., 1991., pa i nadalje postojale postrojbe koje su bile legalne postrojbe HOS-a koje imaju te insignije koje imaju. Komisija je vrlo rezolutno rekla da se u situacijama kada se komemorira, posebice pripadnike HOS-a koji su dali svoj život za ovu našu državu, taj pozdrav uvažava zbog činjenica da je dobio drugu konotaciju u vrijeme Domovinskog rata”, kazao je Škoro.

“Znamo kome je pripadao pozdrav ZDS iz onog vremena 1941., 1945. i znamo što je značio, ali ne možemo praviti znak jednakosti između toga. Hrvatski branitelji ne bi trebali nikome ići na živce i ne bi trebali biti predmet razdora. Aktualni predsjednik je pljeskao zastavi HOS-a kada je ona bila u legalnom mimohodu svih postrojbi koje su imale taj mimohod, mislim 2015. godine”, kazao je Škoro.

“Danas smo doktor Igor Peternel, Stipo Mlinarić i ja položili vijenac žrtvama komunizma u Gračanima. Pridružio nam se i doktor Zlatko Hasanbegović, predsjednik Bloka za Hrvatsku s kojim smo postigli koalicijski dogovor o zajedničkom izlasku na izbore” – rekao je Škoro i time najavio početak formiranja treće političke opcije.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori