Plenkovićev HDZ strahuje od epidemije „škorona“ virusa?

Vrijeme:3 min, 42 sec

Već dva mjeseca nema ni jedne jedine vijesti izuzev one o pandemiji korona virusa, virusa čija smrtnost doseže čak nevjerojatnih 1%. Svi dnevnici, svi dnevni listovi, svi tjednici, žuti i manje žuti tisak, sve što je „mainstream“ odjekivalo je vijestima o korona, covid-19, sars-cov-2 ili koje mu već oznake nisu iznašli.

Nakon višetjedne imbecilne mantre o pranju ruku (kakva smo mi to europska zemlja ako se putem medija mora tumačiti važnost pranja ruku?!), prešlo se napokon na gospodarske, ekonomske i druge posljedice novčane naravi uzrokovane kineskim virusom, iako je glavna opsesija ostala gotovo sladostrasno brojanje zaraženih i umrlih.

U Hrvatskoj je najzanimljiviji trenutak, „tajming“ neke vijesti ili događaja, stoga je iznenadio Zoran Milanović izjavom da HOS-ovu ploču treba negdje baciti, pogotovo nakon što je, otkako je politički uskrsnuo, napokon naučio šutjeti. Njegov ga skandalozan ispad ne će koštati ništa jer se za pet godina toga nitko ne će sjećati, ali dolazi istodobno s najavom o popuštanju mjera radi suzbijanja pandemije i najave datuma održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora. Ako se tema „ustaša i partizana“ vratila, to znači da je korona virusu odzvonilo barem za potrebe „mainstream medija“ na platnom popisu HDZ-a i SDP-a, ne ulazeći ovdje u stvarnu ozbiljnost korona ugroze.

Zanimljivo je kako korona virus nije toliko strašan, opasan, ubojit… kad se radi o Plenkoviću bitnim izborima. Brzo se zaboravilo da korona virus nije bio „najveći izazov od Domovinskog rata“ sve dok se nisu održali unutarstranački izbori u HDZ-u. Podsjetimo one kratke pameti, unutarstranački su izbori održani 15. ožujka, a Stožer civilne zaštite ograničava temeljna ljudska, ustavna prava i slobode tek tri dana nakon – 18. ožujka. Sad, kad se Stožer uspješno i junački obračunao s doslovno nevidljivim neprijateljem uz pomoć struke (Beroš, Markotić, Capak), zasluge po inerciji idu vlastodršcima – Plenkoviću i HDZ-u kao najvećoj stranci u aktualnoj protuprirodnoj koaliciji.

No, valja istaknuti nešto zanimljivije sad kad je krenula izborna kampanja – prva meta vladajućih nije SDP nego – Domovinski pokret, odnosno Miroslav Škoro. Odmah po Milanovićevoj izjavi, iz HDZ-a brzo i jasno poručuju – Milanović je u dosluhu sa Škorom jer mu ideološke teme idu na ruku. Nastavak je to teorije da je Škoro odgovoran za Plenkovićev (ne Kolindin, nego baš Plenkovićev) neuspjeh na predsjedničkim izborima. No, ako Škori idu na ruku ideološke teme, ne znači li to da Plenković i njegov HDZ nisu ideološki načisto sami sa sobom, odnosno miljama su daleko od svjetonazorskih položaja na kojima bi se trebali nalaziti?

Ovakvom izvrtanju teza ćemo još svjedočiti – naopako postavljena pila će biti glavna HDZ-ova propagandna poluga. Potvrdio je to najnoviji uradak Jutarnjeg lista u kojem se Škorinu suprugu, Kim Ann, smješta u aferu (?!) „Parkiralište“. Meritum „afere“ se nalazi na početku ovog uratka koji bi mogao ući u antologiju novinarske gluposti: „Kim Ann Škoro lani se u zemljišne knjige upisala kao suvlasnica dviju parcela uz Čulinečku cestu, za koje Grad Zagreb tvrdi da su još od 2006. godine – njegove!“

Dakle, jedna se osoba uknjižila temeljem kupoprodajnog ugovora, a neka treća osoba tvrdi da je to njezino zemljište (i to od 2006. godine)?

I to je afera?

Zar ne piše u zakonu da se smatra da zemljišna knjiga istinito i potpuno odražava zemljišnoknjižno stanje? Također piše da se stjecatelj zemljišta dužan voditi isključivo podacima navedenim u zemljišnoj knjizi. U ugovoru kojeg je sklopila Kim Ann Škoro također stoji da je prodavatelj „isključivi vlasnik suvlasničkog dijela predmetne nekretnine te da niti jedna druga osoba ne polaže pravo na vlasništvo…“.

U normalnoj bi državi savjestan novinar napisao opsežan članak o ovoj temi, ali ne s ciljem da napadne osobu koja će se tek upustiti u političke vode, odnosno Škorinu suprugu, nego da prozove Grad Zagreb, gradonačelnika i nadležni ured jer ne brine o vlastitoj, a to znači o imovini hrvatskih poreznih obveznika? U predmetnom se napisu lijepo navodi da je Grad Zagreb 2006. godine sklopio ugovor o zamjeni zemljišta. Pa zašto Grad Zagreb nije pokrenuo postupak uknjižbe već 14 godina?

Potpis stvaratelja ove „afere“ je vrlo sličan potpisu „afere kurva i kokain“ (Tolušić) i „afere SMS“ (Brkić) – laž, izvrtanje činjenica i podla insinuacija. Čini se da u HDZ-u Domovinski pokret smatraju najozbiljnijom prijetnjom na predstojećim izborima, čim su koordinirano s Milanovićem i uredništvom Jutarnjeg ovako žestoko krenuli na Miroslava Škoru, paralelno s popuštanjem epidemioloških mjera. Nastavi li ovako, ispast će da je Plenkovićev HDZ zabrinutiji za predstojeću epidemiju „škorona virusa“, nego za aktualnu pandemiju korona virusa.

Mila Marušić

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)