AMERIČKI MILIJARDER Bill Gates najavio: Moja zaklada sad će se samo baviti korona virusom…

Vrijeme:1 min, 14 sec

Zbog pandemije će globalna ekonomija trpjeti gubitke od više desetaka bilijuna dolara, rekao je američki multimilijarder Bill Gates, čija zaklada upravlja s više od 40 milijardi dolara.

Dosad smo se najviše bavili HIV-om, malarijom i dječjom paralizom, no stvari se mijenjaju. Sve svoje resurse preusmjerit ćemo za borbu protiv pandemije koronavirusa, rekao je za Financial Times američki multimilijarder Bill Gates, suosnivač Microsofta.

Njegova zaklada upravlja s više od 40 milijardi dolara i dosad je uložila 250 milijuna dolara za pronalazak cjepiva, dijagnostičkih aparata i pomoć afričkim i južnoazijskim zemljama, prenose 24sata.hr.

– Neki poslovi koji se ne tiču zdravstva, poput obrazovanja i škola, preusmjerili su se kako bi pronašli način poboljšati online nastavu. Zbog pandemije će globalna ekonomija trpjeti gubitke od više desetaka bilijuna dolara i od toga se godinama neće oporaviti – rekao je Gates.

U Americi se broj zaraženih bliži milijunu, trenutno je stao na 988 tisuća oboljelih od novog virusa. Gates je komentirao i Trumpovu odluku da u tijeku pandemije prestane financirati Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), što su mnogi zdravstveni stručnjaci označili kao skandalozan potez, prestati financirati organizaciju koja se bori protiv pandemije, usred pandemije.

Neki su otišli korak dalje pa su to nazvali zločinom protiv čovječnosti.

– To je vrlo opasno, WHO je važna institucija i trebala bismo je podržati, a ne ukidati joj sredstva. Mislim da će nakon detaljne analize shvatiti da im treba dati više, a ne manje novca – rekao je Gates.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)