Josip Jović: Predstavnici komunističke i liberalne ideologije vode kampanju protiv Crkve

Vrijeme:1 min, 44 sec
Bivši kolumnist i urednik ‘Slobodne Dalmacije’, Josip Jović u Bujici je komentirao pritisak djela medija prema Katoličkoj crkvi, kao i nedavni splitski incident.

 

– Motivi novinarske i snimateljske ekipe koja je silom nagrnula u crkvu neke su sasvim druge prirode… Oni nisu išli kontrolirati koliko se u crkvi provode mjere Stožera, već su nastojali vrebati svećenika, kako bi na tom slučaju pokazali da se crkva ponaša bahato i stoji iznad društva i države. Kod nas ne prestaje kampanja o prekidanju Vatikanskih ugovora, o izbacivanju vjeronauka iz škole i tu treba gledati širu sliku… Još gori od pokušaja nasilnog ulaska novinarske ekipe u crkvu u Sirobuji, su komentari koji su nas zapljusnuli nakon toga, a u kojima se proziva policija zašto nije upotrijebila pendreke i zašto nije pohapsila vjernike koji su došli u crkvu, zašto nije uhitila don Josipa…, istaknuo je Jović.

Uvjeren je kako iza svega stoje predstavnici dviju ideologija kojima učenje Crkve smeta.

– Riječ je o kampanji koja ima svoj izvor iz dvije ideologije – jedna je komunistička, koja je kao “nova religija” neprestano neprijateljski usmjerena prema Katoličkoj crkvi, a druga je liberalna, čiji se profiterski apsolutizam i koralni relativizam suprotstavljaju tradicionalnim vrijednostima Katoličke crkve, kazao je.

Jović se osvrnuo i na najavljenu komemoraciju u Jasenovcu, unatoč pandemiji koronavirusa i odluci o zabrani okupljanja.

– To je još jedan dokaz neprincipijelnosti i ponašanja kako premo kome i kada… Nije problem zabraniti uskršnje mise, međutim bio bi veliki problem zabraniti skup u Jasenovcu. Bio bi to veliki problem za vlast! Ako se ne održavaju drugi skupovi, onda ne bi trebalo održati ni ovaj, zaključio je Jović.

Podsjetimo, ‘Slobodna Dalmacija’ prekinula je suradnju s Josipom Jovićem, nakon što je objavljeno da je postao član Domovinskog odbora i priključio se pokretu dr. Miroslava Škore, unatoč činjenici da je njegova kolumna bila najčitanija, a da je kao glavni urednik tog lista, svojedobno prodavao više od 100.000 primjeraka dnevno. Jović je bio progonjen u vrijeme predsjedničkog mandata Stjepana Mesića, a završio je čak i u Haagu zbog objave Mesićeva tajnog svjedočenja u Haagu.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)