GENERAL ŽELJKO SAČIĆ:/”Iznenađen sam neprijateljskim stavom predsjednika o onima koji su dali život za domovinu, dok je on od puške bježao k’o vrag od tamjana”

0

Izjave aktualnog predsjednika Zorana Milanovića na 75. obljetnici proboja posljednjih zatvorenika u Jasenovcu komentirao je general Željko Sačić.

Podsjetimo, Milanović je za HOS-ovu ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko u Novsku rekao je da je treba ukloniti.

“To treba maknut’, bacit’ negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah ’92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio ’91. godine pod ‘Za dom spremni’, nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz ’41. godine. I to je potpuno jasno”, istaknuo je Milanović.

Sačiću, očekivano, ta izjava nije sjela.

“Poslušao sam izjavu aktualnog predsjednika Milanovića u Jasenovcu i moram priznati da sam neugodno iznenađen njegovim otvoreno neprijateljskim stavom prema onima koji su žrtvovali svoj život za domovinu Hrvatsku 90-ih godina, u isto vrijeme kad je on pod dojmom neke druge ideologije bježao od puške k’o vrag od tamjana. Nije mu palo na pamet da stane na put velikosrpskoj i JNA agresiji pod zvijezdom petokrakom i četničkom kokardom”, rekao je Sačić…

Kako ističe Sačić, aktualni hrvatski predsjednik “s povijesne distance pljuje po žrtvi hrvatskih mladića” u Domovinskom ratu.

“Danas s te povijesne distance može bez ikakve rezerve pljuvati po žrtvi hrvatskih mladića koji su osjetili da treba braniti hrvatski narod. Hrvatska, razoružana od Račana i ostalih, nije bila spremna i organizirana nametnuti rat agresoru. Osim jakih snaga MUP-a koje su bile nedostatne, tu su bili dragovoljci, domoljubi koji su htjeli zaštititi život Hrvata i svih koji ovdje žive. Dobro je došao takav mladić s puškom u ruci, u trapericama i tenisicama. Tada sam bio u MUP-u i nije bilo važno kakvu majicu ili parolu je netko imao. Bilo nam je važno da je iza nas, kraj nas ili uz nas čovjek koji je u stanju pružiti otpor neprijatelju. Igrom slučaja i plana, taj neprijatelj ispred nas nosio je zvijezdu petokraku i četničku kokardu”, dodao je general.

Zaključno, Sačić je istaknuo da je Milanovićeva izjava o ploči HOS-a na sramotu svih onih koji su mu dali glas.

“Bogu hvala da je bilo tih mladića u odori HOS-a koji su branili hrvatski narod. Sramotno je da danas po hrvatskoj žrtvi pljuju oni koji su bježali i, simbolično rečeno, dezertirali. To je na sramotu svih onih koju su mu dali glas”, zaključio je Sačić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara