SRPSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH DODIK: Pitanje je hoće li BiH postojati nakon pandemije korona virusa

Vrijeme:1 min, 29 sec

– BiH ostaje i dalje nedovršena zemlja. U njoj ništa ne funkcionira i ne može opstati, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

On je za beogradske “Novosti” rekao kako je na donošenju mjera i odluka o virusu korona BiH dokazala da je nesposobna preživjeti.

-Jedini segment u BiH koji je pokazao da je sposoban nešto pozitivno uraditi u ovom razdoblju je Republika Srpska. Sve odluke koje su donošene na razini BiH i FBiH su bile na štetu RS. Nikada nismo osporavali pomoć koja stiže u Federaciju BiH ili na razinu BiH. Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković umislila je sada da je važan faktor pa piše pisma stranim političarima i žali se na pomoć koju Republika Srpska dobija, kazao je Dodik.

Upitan ima li onda BiH budućnost, Dodik je kazao kako za dobrobit ljudi koji žive na ovom području – i Bošnjaka i Srba i Hrvata, BiH mora naži novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH.

-I da pokušamo svatko sa svojim resursima raspolagati i surašivati s drugima. Što je BiH dala i Muslimanima i Srbima i Hrvatima? Nikom ništa nije dala. Pitanje je uopće hoće li biti BiH nakon ove pandemije i to će biti pitanje na dnevnom redu, kazao je Dodik.

Problem BiH je, po njegovom mišljenju, što su Bošnjaci podanici stranih struktura.

-Republika Srpska je dokazala da ima prijatelje na sve strane svijeta bez obzira na epitete koje nam stavljaju iz Sarajeva da smo mali i nebitni! Nema male države. Imate državu s karakterom ili bez karaktera. Raduje me što smo imali razumjevanje Srbije, Kine, Rusije, Mađarske i drugih zemalja u ovom razdoblju, a tu je i pomoć Turske. Dokle će postojati BiH je jedino pitanje na koje se čeka odgovor.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)