Lijek američke kompanije izliječio sve pacijente u bolnici od korone!

Vrijeme:1 min, 22 sec

Remdesivir

Svjetski mediji poput CNN-a, New York Timesa i Business Insidera u petak ujutro javljaju kako se eksperimentalni lijek Remdesivir pokazao izuzetno uspješnim u liječenju od korone.

Bolnica u Chicagu koja pacijente oboljele od korona virusa tretira eksperimentalnim antivirusnim lijekom Remdesivir Kornatvrtke Gilead dobila je sjajne rezultate u liječenju. Od 113 pacijenata koji su dobili Gileadov lijek uglavnom su se svi oporavili i u manje od tjedan dana su pušteni kući.

Glavni epidemiolog bolnice je rekao da su to sjajne vijesti, pogotovo zbog toga što su pacijenti pušteni kući nakon nekoliko dana. Vrijedi dodati informaciju i kako su svi pacijenti imali teške respiratorne probleme i visoke temperature. Ipak iz Gileada kažu da je prerano za donositi zaključke dok se ne analiziraju podaci svih pacijenata koji su bili testirani na njihov lijek.

Očekuju se također i rezultati iz treće faze liječenja, u kojoj se liječe teži pacijenti, a rezultati će se znati do kraja mjeseca. Zanimljivo je kako su dionice kompanije nakon objave vijesti u američkim medijima narasle za čak 16 posto.

U četvrtak je objavljena i studija u uglednom časopisu New England Journal of Medicine, u kojoj se navodni kako se zdravstveno stanje 68 posto pacijenata s teškim oblikom Covida-19 značajno poboljšalo nakon liječenja eksperimentalnim antivirusnim lijekom remdesivirom.

Podsjećamo, antivirusni lijek remdesivir razvila je kalifornijska biotehnološka kompanija Gilead Sciences za liječenje smrtonosnih zaraznih tropskih bolesti uzrokovanih virusima Ebola i Marburg. No, tijekom prošlogodišnje epidemije ebole u Demokratskoj Republici Kongu remdesivir se nije pokazao učinkovitim lijekom protiv te smrtonosne tropske bolesti, no sve je više dokaza kako pomaže u borbi protiv korona virusa, piše portal Direktno.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)