BJELICA: Nije bilo svađe, ali je nedostajalo komunikacije

Vrijeme:2 min, 8 sec

ODLAZAK TRENERA KOJI JE PREZIMIO U EUROPI NAKON 50 GODINA

Dinamo je u četvrtak raskinuo ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom, koji je u obraćanju novinarima istaknuo da se ni sa kime nije posvađao, pa niti sa Zdravkom Mamićem, te da je prilikom odluke klupske uprave o smanjenju plaća nedostajalo komunikacije.

“Ugovor smo raskinuli na obostrano zadovoljstvo, a malo duže je potrajalo jer smo razgovarali o uvjetima raskida. Nisam se s nikim posvađao, već sam branio svoje stavove”, kazao je Bjelica.

Nesuglasice oko rezanja plaća bile su početak kraja za jednog od najuspješnijih trenera u povijesti Dinama. Klupska uprava je bez razgovora s trenerom i nogometašima odlučila drastično srezati plaće, na što nisu pristali trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi. Nakon toga je klub otpustio sve članove stručnog stožera, osim Bjelice, koji je, po pisanju medija, u svom ugovoru imao klauzulu o visokoj odšteti u slučaju prijevremenog otkaza suradnje.

“U gotovo dvije godine suradnje bio sam uključen kod svake odluke, ali kod ove zadnje nisam. Ne znam zašto. Također, igrači su bezbroj puta pokazali karakter i ne moram vas podsjećati koliko su puta pomagali humanitarno, pa i u ovoj aktualnoj situaciji. Malo je nedostajalo bolje komunikacije između kluba i nas, i zbog toga mi je žao”, dodao je Bjelica.

Novinare je zanimalo i da li se je sukobio sa Zdravkom Mamićem.

“Nismo se nikad posvađali, pa niti u ovoj situaciji. Bio je podrška meni i momčadi. Moj zadnji razgovor sa Zdravkom Mamićem bio je 18. ožujka i normalno smo razgovarali”, rekao je Bjelica.

“Ne osjećam se povrijeđen. Bile su ovo dvije lijepe godine, uvijek sam davao sto posto i uvijek sam bio iskren. Želim se zahvaliti svim igračima, stručnom stožeru i navijačima” izjavio je Bjelica i dodao: “Trenutno nemam nikakve planove. Odmarat ću se u krugu obitelji, a i treba pričekati da završi ova situacija s koronavirusom”.

Nakon Bjelice pred novinarima se pojavio i član Uprave Dinama Krešimir Antolić.

“Nijedan rastanak nije dobar. Nema krivca, imali smo različita mišljenja kad je u pitanju situacija koja je nastala nakon pandemije koronavirusa. Malo se oteglo jer smo rješavali pravne detalje, ali nikad se nismo posvađali, pa niti danas. O financijskim uvjetima raskida nećemo govoriti, a treneru Bjelici hvala na svemu što je uradio za Dinamo i želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere”, izjavio je Antolić.

U medijima se već danima piše kako bi Bjelicu trebao naslijediti Igor Jovičević, trener juniorske momčadi Dinama.

“Igor Jovićević je glavni kandidat i početkom sljedećeg tjedna bi se sve trebalo znati”, napomenuo je Antolić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori