Daran Bašić: Kršenje mjera u trgovačkim centrima “sporadična riješena i odrađena” a “kršenje mjera” u Crkvi su kazneno djelo

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

 

 

U istupu u HRT-ovoj emisiji “U mreži Prvog” govoreći o situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj, zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Damir Trut, komentirajući pridržavanje mjera tijekom uskrsnog vikenda, rekao je da je u subotu bilo oko 2600 nadzora, a u nedjelju i ponedjeljak 600-800 nadzora te da nisu dobili informacije o velikim kršenjima.

MINISTAR ZDRAVSTVA RH Beroš potvrdio: U sljedećem periodu čeka nas promišljanje o opuštanju mjera’

 

Zamjenik nam nadalje kaže

– Bilo je sporadičnih kršenja koja su na terenu riješena i odrađena. Ništa posebno, bilo je gužvi kako se i očekivalo, očekivali smo gužve u trgovinama – rekao je Trut, dodajući kako neke trgovine nisu bile potpuno spremne, ali da je kroz pritisak civilne zaštite sve pripremljeno i riješeno.

Trut je dodao kako su se građani uglavnom pridržavali mjera poput socijalne distance i izbjegavanja grupiranja na javnim prostorima te da je i promet bio slab i da je velika većina ljudi bila kod kuće, što se, kako je izjavio, vidjelo po punim parkiralištima.

Trut je rekao da svi žele popuštanje mjera, ali da će sve biti sukladno trenutku i razini opasnosti u tom trenu. “Struka mora dati svoju riječ”, poručio je.

Zamjenik načelnika Trut i sam priznaje da je kršenja bilo ali po njemu su ta kršenja “sporadična i ništa posebno”  i riješeni su kroz “pripremljeni pritisak civilne zaštite”

S druge strane navodno kršenje naputaka od strane don Josipa Delaša i vjernika u Crkvi na Sirobujama nije bilo sporadično, nije bilo ni civilne zaštite ni pripremljenog pritiska. U Crkvi na  Sirobujama  je nasilno  “uredovala” novinarka na zadatku. Rezultat takovog uredovanja novinarke su i kaznene prijave  za posve novo kazneno djelo insceniranog napada na novinarku. Kazna je do 5 godina zatvora.  

Kakovo je “uredovanje” novinarke na zadatku bilo možete se uvjeriti iz slika i videozapisa koje prilažemo

https://www.facebook.com/torontohrvati/videos/226478481762754/

 

 

Posve je očito da i ministar Božinović i svi čelnici Stožera imaju dvostruka mjerila.

Jedne su mjere za trgovačke lance a druge za Crkvu i katolike.

Dvostruka mjerila vrijede i za mainstream medije i dalekovidnice. O kršenju mjera u trgovačkim centrima i manastirima SPC-a se jednostavno ne piše.

VIDEO: Liturgija 1. travnja 2020 u manastiru SPC Jasenovac a Živane “novinarke na zadatku” nema…

 

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

Odgovori