VRATILI SE NA POLJUD: Hajdukovi igrači počeli s treninzima

Vrijeme:1 min, 43 sec

”Bolje je da igrači trče na stadionu sami, nego po Žnjanu ili ranije po Marjanu gdje ima jako puno ljudi. Svi se moraju pridržavati naputaka, na stadionu se samo trenira, nema ni presvlačenja, ni tuširanja…”

Tako će u istom terminu na stadionu moći boraviti samo po dvojica igrača, jedan će raditi na glavnom, a drugi na pomoćnom terenu, a sve po programima koji su pripremili kondicijski treneri Toni Modrić i Šime Veršić.

Svaki igrač dobit će na svoj mobitel raspored vježbi, dionice i tempo kojim mora raditi, a treneri će ih pratiti sustavom Catapult, kojim i inače pomoću GPS-a nadziru njihovo kretanje na treninzima.

– Zatražili smo mišljenje Stožera za civilnu zaštitu i dobili odobrenje za ovakav vid aktivnosti. Bolje je da igrači trče na stadionu koji je izoliran od vanjskoga svijeta, nego po Žnjanu ili ranije po Marjanu gdje ima jako puno ljudi. Naravno, svi se moraju pridržavati naputaka, pa se tako igrači neće međusobno sretati, neće se ni zadržavati na stadionu, niti će koristiti svlačionice… Na stadion će dolaziti od svojih kuća obučeni za trening, a nakon treninga se također vraćaju kućama gdje će se i tuširati… – pojasnili su iz Hajduka.

Za sada je rad organiziran tako da će se igrači izmjenjivati tijekom cijeloga dana, svako sat vremena po dvojica, kako bi svi dobili priliku odraditi trening. Naravno, riječ je isključivo o trčanju i jednostavnijim vježbama, a ostalo bi trebalo doći u tjednima pred nama. Plan je da se jednom, kad mjere popuste, oforme grupe od dva – tri – četiri igrača, koji će odrađivati treninge s loptom, kako bi što spremniji dočekali zajedničke treninge, odnosno nastavak prvenstva kome se svi nadaju.

Kao što je već poznato, HNS je napravio tri scenarija za nastavak sezone, prema najpovoljnijem utakmice bi započele 16. svibnja, druga je varijanta 30. svibanj, a treća 13. lipanj, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)