Uredništvo Hrvatskog neba: Upit Ministru MUP-a i načelniku Nacionalnog stožera gospodinu Davoru Božinoviću

Vrijeme:2 min, 27 sec

 

 

 

Poštovani ministre Božinoviću,

Ukoliko je vjerovati portalu Dnevnik.hr na konferenciji za medije izjavili ste sljedeće:

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/davor-bozinovic-osudio-napad-na-novinarku-u-splitskoj-crkvi

”Oštro osuđujem napad na novinarku. Napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan zato jer je pokušavala raditi svoj posao”, rekao je Božinović.

Dodao je da će policija u ovom slučaju postupati u dva smjera – prvi je kršenje odluka Nacionalnog stožera, a drugi je kriminalističko istraživanje dvojice muškaraca koji su uhićeni zbog napada na novinarku.

”Oni se nalaze na kriminalističkom istraživanju za kazneno djelo prisile prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi te za oštećenje tuđe stvari”, kaže Božinović.

Na pitanje je li policija znala da će se održati misa u toj crkvi, Davor Božinović je kazao da o tome nije bilo dojave.

“Policija nije imala dojavu da će se danas u 10 sati događati tako nešto, ali razgovarao sam i sa stožerom županijskim i zatražio sve što znaju oko ponašanja u toj crkvi. Zatražio sam da se organizira nadzor tamo kao i u drugim mjestima. Moje očekivanje je da se ovako nešto neće ponoviti, a policija će odraditi svoj dio posla”, poručio je Božinović.

***

Uredništvo portala Hrvatsko nebo u svezi vašega istupa ima par pitanja u svrhu cjelovitog informiranja.

Koje je točno naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite svećenik don Josip prekršio i kada su ti naputci objavljeni i gdje?

Nadalje tvrdite kako je to napad na novinarku koja je “pokušavala raditi svoj posao”

Uposlenik koje medijske kuće je “novinarka koja je  radila svoj posao”  i kako je stekla status novinarke. Kao vanjski suradnik ili stalni uposlenik. Ako je vanjski suradnik ili stalni uposlenik tada iz tog odnosa proizlaze i neke obveze te medijske kuće  prema državi pa nas zanima plaćaju li oni te obveze jer tek tada i pravno postaje novinarka te medijske kuće…

U prilogu Vam dostavljamo i slike iz kojih je jasno vidljivo da ta osoba oštećuje tuđe stvari, nasillno ulazi u Crkvu pa nas zanima hoće li u tom pravcu ići vaši izvidi i koji zakonski akti Republike Hrvatske daju za pravo bilo kojem novinaru da na takav način “obavlja svoj posao”

Nadalje tvrdite da niste imali dojavu da će se “danas u 10 sati događati tako nešto”.

Pa ako niste imali dojavu na osnovu čega ste zatražili “nadzor tamo kao i u drugim mjestima” i zašto taj nadzor nije proveden kada ste ga već zatražili. Tko je zakazao, i nisu li tada djelatnici županijskog stožera bili dužni izvjestiti prvo Vas a onda i policiju i zatražiti od policije da ureduje a ne da ureduje “novinarka ”

Imali bi mi još pitanja no ne želimo Vam oduzimati Vaše dragocjeno vrijeme u borbi protiv COVID-a 19 a ni oduzimati vaše vrijeme za tiskovne konferencije za medije…

Prilog slike 

 

S poštovanjem Uredništvo portala Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)