SMIJEŠNO: Policija u Indiji na neviđen način kaznila turiste zbog kršenja izolacije

Vrijeme:1 min, 30 sec

Desetero stranih turista iz Izraela, Meksika, Australije i Austrije zatečeno je u šetnji tim indijskim gradom, čime su prekršili službenu odredbu kojom je kretanje dopušteno samo u nužnim situacijama, poput odlaska do trgovine s namirnicama ili do ljekarne.

Policija ih je odlučila kazniti na neuobičajen način, zatraživši od svih desetero da 500 puta napišu “ispričavam se…”, što su morali obaviti pod budnim okom čuvara reda, piše na Twitteru lokalnog online časopisa.

Lokalni policajac Vinod Sharma je pojasnio da je svaki od turista morao 500 puta napisati rečenicu: “Nisam se pridržavao pravila izolacije, zbog čega mi je jako žao.”

U ovome dijelu Indije trenutačno boravi više od 700 stranih turista iz SAD-a, Australije, Meksika i Izraela. Oni su u proteklim danima kršili mjere zabrane kretanja, stoji u izvješću mjesne policije, koja je turistima odredila neobičnu kaznu da bi ih naučila kako to ne smiju raditi.

Sharma je kazao da će policija osoblju hotela dati naputak po kojemu ih strani gosti smiju napuštati isključivo u pratnji lokalnih pratitelja, a hotelijeri i ugostitelji koji ne budu poštovali odredbe bit će novčano kažnjeni.

Indijska policija se domislila još nekim neobičnim metodama kojima lokalno stanovništvo želi potaknuti na ostanak u domovima usred pandemije koronavirusa. Jedna od njih je nošenje kaciga u obliku koronavirusa.

Do nedjelje je u Indiji registrirano 8300 slučajeva zaraze koronavirusom i 273 smrtna slučaja, prenosi Hina.

 

Dnevnik.ba/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori