FB komentar Davor Hajnić Hajna: Daj Bože da jednog dana kod nas imamo bolnicu kakvu ima Mostar i ljude poput Kvesića koji ulažu u ono bitno, a ne samo u vlastite džepove.

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

Prošle godine bio sam gost na jednom stručnom usavršavanju za liječnike u Mostarskoj bolnici. Nisam doktor ili nešto tako ali da ne ulazim dublje u priču bio sam gost baš samog ravnatelja gospodina Kvesića. U tri dana trajanja tog stručnog usavršavanja/seminara bili su prisutni liječnici iz jako puno država svijeta te su oni najbolji radili koliko se sjećam preko 20 zahtjevnijih operacija i to na djeci (u 3 dana), što su sve studenti medicine, također iz cijelog svijeta, dakle i jako puno njih iz Hrvatske mogli pratiti uživo na velikom platnu u zaista velikoj i impresivnoj kongresnoj sali.

E sad, ulagati u bolnice u drugim državama ili ne? Kada vidite tako nešto i kada se pomogne djeci da ih operiraju najbolji kirurzi gdje god u svijetu da bila ta bolnica ja pristajem iste sekunde da mi se skida svaki mjesec sa plaće. Na žalost skida mi se htio ja ili ne, ali u naše bolnice se na žalost ne ulaže.

Kvesićeva stručnost i sposobnost pomogla je da se napravi zaista vrhunska bolnica i više nego očito je da mi takvih stručnjaka kod nas nemamo jer uz to što nismo uspjeli završiti bolnicu u Blatu, nismo uspjeli obnoviti ni ostale naše bolnice i najstrašniji prizor ovog potresa bio mi je taj kad su žene sa malim bebama morale po onoj hladnoći biti vani, da imamo nekog poput Kvesića siguran sam da bi sve bilo malo drugačije. Vidim nadu kao i svi mi u novom ministru i daj Bože da jednog dana kod nas imamo bolnicu kakvu ima Mostar i ljude poput Kvesića koji ulažu u ono bitno, a ne samo u vlastite džepove.

 

FB komentar/Davor Hajnić Hajna/Hrvatsko nebo

Odgovori