Granić: “Štete teško zbrojive, ali zasigurno ogromne”

Vrijeme:1 min, 49 sec

Granić: “Poslije krize uvijek dođe neko bolje razdoblje”

Nacionalni stožer objavio je da se u Hrvatskoj, prema posebnim uvjetima rada, otvaraju tržnice te produljuje radno vrijeme trgovina. Od danas do Uskrsa radit će od 7 do 20 sati. O radu tržnica u posebnim uvjetima Granici o tome hoće li domaći proizvođači uspjeti nadoknaditi gubitke zbog 20-dnevne zabrane za HRT je govorio Božo Granić, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica.

U razgovoru za HRT one rekao kako je sve jasno oko kriterija za otvaranje i funkcioniranje tržnica, kako je bilo problema nabavom pleksiglasa pa su neki malo zakasnili ili će zakasniti s otvaranjem nekih dijelova. Granić smatra da su mjere zaista stroge, ali i da su i svi svjesni da ih se trebamo pridržavati kako se ne bi dogodilo širenje virusa s tržnica.

U Hrvatskoj je, podsjetio je Granić, oko stotinjak tržnica, 36 su članovi Udruge hrvatskih tržnica i jučer su najavili da svi počinju s radom.

Granić je napomenuo da su sve tržnice specifične, prodaja je organizirana na različite načine, ali posvuda se poštuju propisane mjere i upute.

Na pitanje hoće li domaći proizvođači uspjeti nadoknaditi gubitke predsjednik Udruge hrvatskih tržnica odgovorio je kako poslije krize uvijek dođe neko bolje razdoblje.

– Nadam se da će taj prvi grč koji je nastao u pripremi opustiti i da će tržnice vratiti svoj sjaj. Oni trenutno nisu mjesto susreta, ne može se birati proizvode, ali opet su omiljeno mjesto građana – dodao je Granić.

Granić je govorio i o šteti koje su pretrpjeli svi oni koji 20-ak dana nisu svoje proizvode mogli plasirati na tržnicama. Granić smatra da su štete teško zbrojive, ali zasigurno ogromne jer je to vrijeme kada inače na tržnicama buja život i trgovina, što trenutno nema.

Sada se Hrvatska treba okrenuti svom agraru i oživjeti ga, on je zapušten i u lošem je stanju, godinama se o njemu nije vodilo računa. Nadam se da će ova kriza utjecati i na one koji će donositi odluke – zaključio je Granić.

Podsjećamo, 22. ožujka Civilni stožer RH donio je Odluku o mjeri obustave rada tržnica i svih drugih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti.

Davor Dijanović

 

https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)