HMS DOZNAJE: KILOMETARSKE KOLONE KAMIONA NA GP GRADIŠKA: „Ovim tempom granicu ću prijeći za 5 dana, obavljanje fizioloških potreba nemoguće“.

0

Kamioni koji prevoze robu u Europsku uniju stvorili su kilometarske kolone na graničnom prijelazu Gradiška. Pandemija koronavirusa izazvala je opći kaos na ovom graničnom prijelazu s Republikom Hrvatskom, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

Vozač jedne hercegovačke prijevozničke tvrtke za Hrvatski Medijski Servis kaže da na GP Gradiška čeka već 15 sati, a da će ovakvim tempom granicu prijeći za 5 dana.

„Na granični prijelaz Gradiška došao sam u ponedjeljak oko 20.30 gdje me dočekala nepregledna kolona kamiona. Od tada pa do 11 i pol , sljedećeg dana, uspio sam prijeći samo 150 metara. Ovakvim tempom granicu ću prijeći za pet dana.“, rekao je ovaj vozač dodajući da ima informaciju da vozač koji čeka jedan dan više od njega, i nalazi se na 200 metara od granice, još nije ušao u RH.

Sugovornik HMS-a udaljen je 4,5 km od graničnog prijelaza, a procjenjuje da se i iza njega stvorila kolona od još 2 km, što znači da je ukupna dužina kolone kamiona oko 6,5 km.

Kaže da robu vozi do Austrije.

– Ja robu trebam odvesti u Austriju. Dakle, kroz Hrvatsku radim samo tranzit. Nije mi jasno zbog čega su ovolika zadržavanja i zašto Granična policija efikasnije i brže ne radi svoj posao, rekao je.

Navodi da je obavljanje fizioloških potreba nemoguće čime je ugroženo zdravlje, a policija zbog pandemije koronavirusa vozačima naređuje da budu u kamionima.

Podsjećamo, za tranzitni promet teretnih vozila Hrvatska je odobrila granične prijelaze Gradiška, Šamac i Bijača.

Vozačima kamiona se po povratku u BiH izdaje rješenje o samoizolaciji koje vrijedi do ponovnog polaska na put.

 

B.G./HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara