Nakon „očenašeka“ Granića – Manolić i Mesić se vraćaju u HDZ?

Vrijeme:2 min, 30 sec

U HDZ se vratio Mate Granić, nakon čak 20 godina izbivanja. O povratku je s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem razgovarao nekoliko mjeseci, da bi mu Plenky pred koji dan osobno uručio člansku iskaznicu.

Zanimljiv je trenutak kad se „Očenašek“ vratio; ne dok je obnašao dužnost posebnog savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i pogotovo ne dok nisu održani unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Uistinu, neznatan je ovo korak za Granića, ali velik za HDZ. Nije mala stvar u stranci imati osobnog liječnika Milke Planinc i briljantnog matematičara – pola meni, pola tebi, pola Bagi – tri polovine! Plenković će se dobrano namučiti pri sastavljanju lista za sljedeće parlamentarne izbore – bit će teška odluka u kojoj izbornoj jedinici postaviti Granića kao nositelja liste. Hoće li ga kooptirati u predsjedništvo, kao što je kooptiran Vladimir Šeks? Ne bi bilo zgorega, jer iskustvo i mudrost, napose Granićevo razumijevanje i zalaganje za narodnjačku, pučku pa i suverenističku politiku će pomoći HDZ-u da se odupre prozivkama da je vođen od strane djece komunista. Nisu, dakle samo djeca komunista, nego i očevi.

Zašto stati na Mati Graniću? Za koji dan, 22. ožujka, „besmrtni“ Joža Manolić će napuniti stotinu godina. O Manoliću kruže razne priče, a jedna od njih je da bivšeg oznaša, udbaša i Stepinčevog trovatelja ni Bog ne želi, zato i toliko dugo živi te se s pravom neki pitaju kakvu ćemo to državi ostaviti Joži Manoliću.

I Manolić je bio u HDZ-u, dok nije shvatio da je Tuđman ozbiljan glede oslobađanja okupiranog hrvatskog teritorija, onda je odlučio izvršiti, neki kažu „saborsko preslagivanje“, a drugi „državni udar“ kako bi osujetio Tuđmana u njegovim nakanama. Na žalost Plenkovića i Pupovca, nije uspio.

Ne bi li bilo lijepo, baš onako fino simbolički i toplo ljudski da se povodom Manolićeva stogodišnjeg rođendana i njemu uruči članska iskaznica HDZ-a?

Jeste li svjesni koliko bi značilo dobrom Joži da mu njegov omiljeni političar, što Manolić ne skriva – Andrej Plenković – osobno uruči HDZ-ovsku člansku iskaznicu? Nema ljepšeg prizora nego razgaliti srce jednog tako starog čovjeka, čovjeka koji je doslovno naložio uništenje Stepinčeva srca kako se ne bi otkrilo da ga je progresivna i liberalna komunistička partija otrovala!

Ovom poljuljanom HDZ-u su potrebni novi, mladi i svježi kadrovi koji će u izbornoj utakmici moći povući, kako se kaže, i polučiti rezultat. Ne bi se onda smjelo zaboraviti ni na Stjepana Mesića, jer bi to bila ozbiljna diskriminacija, jer je i Mesić rušio Tuđmana s Manolićem i zdušno radio kako bi nazovi razne srpske paradržavice dobile autonomiju.

To vam je ta 82-postotna podrška izašlih članova HDZ-a Plenkoviću i evo već prvog ploda takve potpore – nezamjenjivog i neponovljivog Mate Granića. Mogli bismo reći da se dite zaista vratilo materi! No, potrebno je da se ne samo dite, nego i dica vrate.

Dakle, Plenkoviću, brzo u stranku vratiti još i Manolića i Mesića, a onda i sve ostale jugoslavenske patriote koji su bili primorani napustiti Hrvatsku demokratsku zajednicu!

Mila Marušić

 

HRsvijet.hr/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori