NAKON UNUTARSTRANAČKIH IZBORA: Plenkovićevi izazivači Kovač i Brkić gube pozicije u Saboru

Vrijeme:48 sec

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće hrvatskog HDZ-a donijelo je u ponedjeljak odluku da se umjesto Milijana Brkića kao potpredsjednika Hrvatskog sabora predloži Ante Sanader te da se Miro Kovač smijeni s pozicije predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku.

Konsenzusom je donesena odluka da se umjesto Milijana Brkića kao potpredsjednika Hrvatskog sabora predloži Ante Sanader, te da umjesto Mire Kovača kao predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku predloži jedan od kolega u Hrvatskom saboru, što će se još dogovoriti, izjavio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, prve nakon unutarstranačkih izbora.

Na sjednici su donesene još neke kadrovske odluke, da se za tajnika za odnose s političkim strankama imenuje Tomislav Čuljak, a tajnikom za gospodarska pitanja Darko Horvat. Konsenzusom je na sjednici prihvaćeno i da se drugi dio izbornog proces unutar HDZ-a, na razini županija, gradova i općina odgodi do daljnjega s obzirom na situaciju s koronavirusom.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori