Plenković ostaje predsjednik HDZ-a, pobijedili i svi članovi njegova teama

Vrijeme:1 min, 7 sec

Plenković ostaje na čelu HDZ-a

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je uvjerljivo ponovno izabran za HDZpredsjednika HDZ-a, a Tomo Medvedza njegova zamjenika pokazuju nepotpuni i neslužbeni rezultati, javlja HRT.

Plenković je osvojio 82% glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 18%.

Kovač je čestitao Plenkoviću na izbornoj pobjedi.

– Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a, izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove “Opcije za promjenu”.

Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika iz Plenkovićeva tima “Odvažno za Hrvatsku”, osvojio je 73% glasova, a Ivan Penava iz Kovačeva tima “Opcija za promjene” njih 27%.

Za potpredsjednike stranke izabrani su kandidati Plenkovićeva tima – Oleg Butković (19% glasova), Ivan Anušić (18% glasova), Branko Bačić (17% glasova) te Zdravka Bušić (15% glasova).

Davor Ivo Stier osvojio je 9% glasova, Milijan Brkić 8%, kao i Tomislav Tolušić. Po 3% glasova osvojili su nezavisni kandidati Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić.

Današnji izbori u HDZ-u prvi su se put održali prema načelu jedan član – jedan glas. Na 585 HDZ-ovih biračkih mjesta zbog koronavirusa – na snazi su bile posebne mjere. Uz biračke kutije obvezna dezinfekcijska sredstva i izbjegavanje rukovanja.

 

hkv/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori