Zvijezda Reala pozitivna, Modrić i društvo završili u karanteni; prekinuta Liga prvaka, EL, Euroliga i ABA liga

0

Na najmanje nekoliko tjedana, a moguće i duže, prekidaju se sportska natjecanja. Naime epidemija koronavirusa uzela je maha i sportske organizacijje jedna za drugom uviđaju da polovična rješenja nemaju smisla.

– Kako bismo sačuvali zdravlje i sigurnost natjecatelja i navijača, u dogovoru s klubovima donijeli smo odluku kako privremeno prekidamo sezonu 2019./2020., stoji u priopćenju Eurolige.

Ranije u četvrtak je i Međunarodni košarkaški savez (FIBA), pod čijom ingerencijom nije i Euroliga, objavio kako se privremeno prekidaju sva njezina natjecanja.

Danas su službeno prekinuti španjolsko nogometno i košarkaško prvenstvo, sinoć po našem vremenu je usred odigravanja nekoliko utakmica nakon pozitivnog testa igrača Bogdanovićevog Utah Jazza prekinuta i NBA liga.

Luka Modrić i svi klupski suigrači od danas u karanteni

Real Madrid u četvrtak je potvrdio kako je košarkaš njegove prve momčadi bio pozitivan na koronavirus nakon čega je zatvorio svoj sportski centar na sjeveru Madrida gdje treniraju košarkaši i nogometaši, pa je stoga uspostavljena karantena kako za košarkaše tako i za nogometaše “kraljevskog” kluba.

“Nakon obavljenih pretraga jedan naš košarkaš prve ekipe bio je pozitivan na koronavirus. Od tog trenutka na snagu je stupila preporuka o uspostavljanju karantene i za nogometaša i košarkaše jer dijele objekte u sportskom kampu”, priopćio je Real Madrid koji nije naveo o kojem se košarkašu radi.

“Zatvorili smo svoj sportski centar Ciudad Real Madrid, a preporučeno je čitavom osoblju Real Madrida ostanak u karanteni”, navedeno je u priopćenju.

U sportskom kampu u sjevernom predgrađu Valdebebas treniraju kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (34) i hrvatski košarkaš Boris Tišma (18). Hrvatski liječnik Niko Mihić šef je liječničke službe Real Madrida.

La Liga, organizator nogometnog prvenstva, u četvrtak je na dva tjedna otkazala utakmice prve i druge lige. Otkazano je i španjolsko košarkaško prvenstvo na dva tjedna. Nakon toga će mjera biti razmotrena uz mogućnost produženja odgode.

Prekinuto natjecanje u ABA ligi

Regionalna košarkaška ABA liga četvrtak je na svojoj internetskoj stranici objavila kako se zbog širenja zaraze koronavirusom COVID-19 trenutačno prekidaju sva natjecanja pod njezinom ingerencijom.

“Uzimajući u obzir trenutačnu situaciju s koronavirusom COVID-19, a kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost svih naših igrača, trenera, sudaca i navijača odlučili smo kako su sva natjecanja pod ABA-inim kišobranom (ABA liga, ABA druga liga i U19 ABA liga) do daljnjeg prekinuta.

ABA liga će nastaviti promatrati situaciju na dnevnoj bazi te će u dogovoru s klubovima i ovisno o razvoju situacije donositi sljedeće odluke”, stoji u priopćenju ABA-e.

Od petka do nedjelje se trebalo odigrati posljednje 22. kolo ligaškog dijela natjecanja u ABA ligi.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara